Türk Traktör temettü tarihi: Ne zaman verilecek? Türk Traktör hisse temettü ne kadar?

Türk Traktör, yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Şirketin 2,7 milyar TL değerindeki temettü dağıtımı, 3 Nisan 2024 tarihine kadar hisse sahiplerinin hesaplarına geçecek şekilde planlandı.

Temettüden yararlanmak isteyen yatırımcıların, 29 Mart 2024 kapanışına kadar hisselerini korumaları gerekiyor. Genel Kurul’un onayına sunulacak olan bu ödeme, hisse başına net 56,66 TL olarak belirlendi.

Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık şirketlerin temettü ödemeleri devam ederken, Türk Traktör (TTRAK) de kâr payı dağıtımı için harekete geçti. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 2,7 milyar TL tutarındaki nakit temettü teklifini, genel kurulun onayına sunacağını duyurdu.​

Türk Traktör, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, uzun vadeli stratejileri ve finansal durumunu göz önünde bulundurarak ortaklarına 2,7 milyar TL tutarında nakit temettü dağıtımı yapmayı planladığını duyurdu. Şirket, kâr payı ödeme tarihi olarak 8 Kasım 2024'ü belirledi. Bu önerinin, Kasım ayında yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin onayına sunulacağı açıklandı.