Tunceli Valisi, AKP’li başkanlara özendi: Pazarlık usulüyle 104 milyonluk ihale

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Tunceli merkez Milli Eğitim Müdürlüğü Binası Güçlendirme ve Onarım işi ihalesi yapıldı. 21/B(pazarlık) usulüyle yapılan ihaleyi 104 milyona AGV Yapı Ticaret Limited Şirketine verildi.

Afet, savaş, salgın hastalık ve özellikli işlerde kullanılabilen pazarlık yöntemi  AKP’li belediyelerin ardından İl Özel İdarelerinin de  gözde yöntemi oldu. Acil olmayan yapım ve hizmet işlerinin  yanı sıra araç kiralamadan gıda paketine kadar birçok alım 21F maddesiyle  yapılıyor.  Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Tunceli merkez Milli Eğitim Müdürlüğü Binası Güçlendirme ve Onarım işi ihalesi pazarlık usulüyle yapıldı. 

Kamu alımlarında şeffaflığı ortadan kaldırdığı, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılmasını önlediği, iktidarın rant aktarma aracına dönüştüğü için eleştirilen pazarlık usulüyle yapılan ihale yöntemi büyük küçük denilmeden yapılmaya devam ediliyor.

AGV YAPIYA MİLYONLUK İHALE VERİLDİ

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yönetiminde olan Tunceli İl Özel İdaresi 28 Ağustos’ta 21/B(pazarlık) usulüyle Tunceli Merkez Milli Eğitim Müdürlüğü Binası Güçlendirme ve Onarım İşi’ ihalesi yaptı. İhaleye iki firma teklif verdi.

Yaklaşık maliyeti 107 milyon 791 bin  561 TL olan ihale  104 milyon 550 bin TL’ye AGV Yapı Ticaret Limited şirketine verildi.