Trump suikastçisinin cesedi kaybolmuştu, şok gelişmeler ortaya çıktı!

ABD Başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump’a yönelik 13 Temmuz’daki suikast girişimi, güvenlik zafiyetleri ve biyolojik kanıtların ortadan kaldırılmasıyla ilgili iddialarla gündemde.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Clay Higgins, Trump’a yapılan suikast girişimiyle ilgili hazırladığı raporda, FBI’ın suikastçının cesedini soruşturma tamamlanmadan ailesine teslim ederek "kanıtları ortadan kaldırma" çabası içinde olduğunu öne sürdü.

CESEDİN AİLESİNE TESLİMİ SORU İŞARETİ YARATTI

Thomas Matthew Crooks

Higgins, 8 el ateş açarak Trump’ı kulağından yaralayan ve bir kişiyi öldüren suikastçı Thomas Matthew Crooks’un cesedinin FBI tarafından, adli süreç tamamlanmadan yakılmak üzere ailesine teslim edildiğini belirtti.

Bu durumu "biyolojik kanıtların ortadan kaldırılması ve örtbas çabası" olarak nitelendiren Higgins, cesedin 23 Temmuz’da aileye teslim edilmesinin, yerel yetkililerin ve adli tabiplerin bu durumdan 5 Ağustos’a kadar haberdar olmadığını vurguladı.

"FBI SORUŞTURMA SÜRECİNE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR"

Higgins, FBI’ın suç mahallini kanıtlar ortadan kaldırılmadan üç gün sonra açmasını eleştirdi. FBI’ın suç mahallindeki biyolojik kanıtları temizlemesinin "görülmemiş bir şey" olduğunu ve bu tür bir davranışın soruşturmaların güvenilirliğine zarar verebileceğini belirtti.

Ayrıca, Crooks’un cesedinin incelenememesi nedeniyle adli tabip raporları ve otopsi raporlarının doğruluğundan emin olamayacağını ifade eden Higgins, bu belgelerin geç teslim edilmesinin soruşturmanın şeffaflığını etkileyebileceğini söyledi. Higgins, FBI’ın eylemlerinin soruşturma sürecine gölge düşürdüğünü öne sürdü.

FBI’DAN AÇIKLAMA: "RUTİN PROSEDÜR"

FBI Pittsburgh Ofisi, Higgins’in iddialarını reddederek, suikast girişimi soruşturmasına yönelik Kongre çabalarına müdahalede bulunmadığını belirtti.

Açıklamada, suç mahalli ve kanıtların ele alınmasında normal prosedürlerin izlendiği, cesedin tesliminin rutin bir işlem olduğu ve suç mahallinin mülk sahiplerine aşamalı olarak teslim edildiği ifade edildi.