Trump, Harris’i Biden kampanyasının bağışlarını aldığı gerekçesiyle Federal Seçim Komisyonu’na şikayet etti

Trump kampanyası Harris'in kampanya finansmanı yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın kampanyası, Demokratların potansiyel adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i federal seçim kampanyası finans yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Federal Seçim Komisyonu'na şikayet etti.

Trump kampanyası, "Harris'in kampanya parasını ele geçirmek için Joe Biden'ın isminin yerine kendi ismini koyarak kuralları ihlal ettiğini" iddia etti.

Trump kampanyası avukatı David Warrington'ın imzasını taşıyan şikayet başvurusunda Biden kampanyasının komitesinin ismini "Başkanlık için Biden"dan "Başkanlık için Harris'e" çeviremeyeceği belirtildi. Warrington, bu doğrultuda Harris'in kampanyanın kasasındaki 91 milyon dolara da dokunamaması gerektiğini öne sürdü. 

8 sayfalık şikayette, "Bu yolla bir başkan adayından diğerine 91.5 milyon dolarlık, üstü kapalı abartılı bir destek, kampanya finansman yasalarımızla alay ediliyor" ifadeleri kullanıldı. 

"Federal adayların katılmayacakları seçimler için yapılan bağışları tutması yasaktır" yazan Warrington, "Başkanlık için Biden 2024 elindeki parayı düzgün şekilde iade etme veya tekrar dağıtma niyeti olduğuna dair bir sinyal vermedi" ifadelerini kullandı. 

Başvurunun Federal Seçim Komisyonu'nda karşılık bulup bulmayacağı bilinmese de Trump kampanyası, Harris'in Demokrat adaylık için adı öne çıktığından bu yana yakaladığı momentumu kesmeye çalışıyor. 

The Guardian'a konuşan kaynaklara göre Trump kampanyasının gündeminde Harris'in Biden'ın bağışlarını almasını mahkemeye taşımak da olabilir.