TRANSFER HABERLERİ | Trabzonspor’a Petkovic müjdesi!

Üstün Lig devlerinden Trabzonspor'un uzun müddettir transfer gündeminde yer alan Petkovic ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Karadeniz grubunun almayı çok istediği Bruno Petkovic için Hırvat basını yine tarih verdi. Hırvatlara nazaran Zagreb, 1.93'lük kulenin ayrılmasına 15 Ağustos'ta onay verecek. İşte ayrıntılar...

Haziran ayından beri Bruno Petkovic'i takımına katmaya çalışan bordo-mavililer, artık son etaba gelmiş durumda. Dinamo Zagreb'in yeni kontrat teklifini kabul etmeyen 28 yaşındaki Hırvat golcü, eski hocası Nenad Bjelica ile Trabzonspor'da buluşmaya hazırlanıyor. Oyuncu tarafıyla yapılan görüşmelerde hiçbir pürüz kalmadı. Hırvatistan medyası dün yeni bir sav ortaya attı. Yapılan haberlere nazaran Dinamo Zagreb kulübü, Petkovic'in ayrılmasına 15 Ağustos tarihinde müsaade verecek. Yani Şampiyonlar Ligi'ndeki AEK maçları sonrası.

NENAD BJELICA YİNE GÖRÜŞTÜ

Bu ortada teknik yönetici Nenad Bjelica'nın deneyimli oyuncuyla bir görüşme daha yaptığı da haberlerin ayrıntılarında paylaşıldı. Birinci başta 5 milyon euro'dan kapıyı açan, sonrasında 4 milyon euro'ya düşen Dinamo Zagreb'in ise 1 yıl kontratı kaldığı için Petkovic'i satmaktan öbür bahtı yok. Oyuncu tarafında eli çok güçlü olan bordo-mavililer bu kozu kullanırken, Hırvat takımı ise Şampiyonlar Ligi eleme maçları nedeniyle olabildiği kadar süreci yavaşlatmaya çalışıyor. Dinamo Zagreb, 8 Ağustos ve 15 Ağustos'ta Yunan grubu AEK ile oynayacak.

GALATASARAY DERBİ PLANI

Hırvatistan'da lig 21 Temmuz'da başlarken, Petkovic grubunun 3 maçında da forma giydi. 28 yaşındaki santrfor, Şampiyonlar Ligi 2. tıp elemesindeki Astana müsabakalarına da 11'de başlamıştı. Yıldız forvet, transferinin tamamlanması halinde fizik olarak yüzde 100 hazır bir formda gelecek. Fırtına, 19 Ağustos'ta Galatasaray ile deplasmanda oynanacak derbiye Petkovic'i yetiştirmek istiyor.

MÜJDEYİ YÖNETİCİ VERMİŞTİ

Trabzonspor Kulübü Proje ve Sponsorluklardan Sorumlu İdare Heyeti Üyesi Birhan Emre Yazıcı, birkaç gün evvel muştuyu vermişti. Yazıcı, "Bruno Petkovic geliyor. Toplumsal medyada yazılan çizilenlere bakmayın. 3 transferimiz tamam. Trabzonspor'a hoş transferler gelecek, taraftar biraz daha sabırlı olsun" dedi.

ATIYOR, ATTIRIYOR

Bjelica'nın heyecanla beklediği Petkovic bugüne kadar 347 müsabakaya çıktı. 64'ü Dinamo Zagreb forması altında olmak üzere rakip ağları 86 kere sarstı. Yeniden 47'si Hırvat takımında olmak üzere 59 da asist yaptı. Toplamda 145 gole direkt tesiri oldu. Ulusal forma altında ise 32 maçta 9 golü var.

43 MAÇTA OYNADI

Daha evvel Young Boys, Rennes ve Reims üzere takımların formasını giyen Jordan, Alman grubu Union Berlin'de geçtiğimiz dönem 43 maçta 5 gol ve 3 asistlik performans sergilemişti.

Petkovic, 1.93 uzunluğuyla rakip savunmalar için yıpratıcı bir isim. Bilhassa hava toplarında çok tesirli. Yanındaki oyunculara hamle manasında yararı yüksek. Bjelica da onun bu yeteneklerinden faydalanmayı planlıyor.