TRANSFER HABERİ | Trabzonspor’da Bruno Petkovic düğümü çözülüyor! Yüz yüze görüşülecek

Üstün Lig devlerinden Trabzonspor'un uzun vakittir gündeminde olan 28 yaşındaki Hırvat yıldız Bruno Petkovic ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Fırtına'nın futbolcunun transferi için kulübüyle pazarlık masasına oturacağı öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Karadenız devinin teknik yöneticisi Nenad Bjelica'nın transfer listesinin başında iki oyuncu vardı: 'Petkovic ve Orsic.' Hırvat sol kanat Orsic'i renklerine bağlayan Trabzonspor'un şimdiki gayesi Petkovic. Dinamo Zagreb kulübü ile uzun vakittir devam eden görüşmelerde yeni bir düzeye geçileceği belirtiliyor. Bordo-mavililerin bu bahiste 'şans ayağına geldi' denilebilir. Zira Fırtına'nın 4 Temmuz'da Slovenya'da başlayacağı hazırlık kampının otelinde Dinamo Zagreb de kalacak. Yani iki grup da tıpkı yerde kamp yapacak.

HIRVAT BASINI DİKKAT ÇEKTİ

Trabzonspor idaresi, resmi teklif sunduğu Petkovic için kamp yapılan otelde Zagreb yetkilileriyle masaya oturacak. Bu görüşmede transfer kesin olarak sonuçlandırılmaya çalışılacak. Bordo-mavili kulüp yetkilileri bu bilgiyi teyit ederken, Hırvat basınında da Petkovic transferinin birebir yerde kamp yapacak olan iki kulüp ortasında sonuçlandırılacağına dair vurgular yapıldı. Teknik yönetici Bjelica'nın birkaç defa görüştüğü Petkovic, görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını bekliyor.

ATAR VE ATTIRIR

Petkovic, 1.93 uzunluğuyla rakip savunmalar için yıpratıcı bir oyuncu. Bilhassa hava toplarında çok tesirli. Yanındaki oyunculara hamle manasında yararı yüksek. Nenad Bjelica da onun bu yeteneklerinden faydalanmayı planlıyor.

145 GOLE DİREKT ETKİ

Teknik yönetici Nenad Bjelica'nın heyecanla beklediği Bruno Petkovic bugüne kadar 347 müsabakaya çıktı. 64'ü Dinamo Zagreb forması altında olmak üzere rakip ağları 86 kere havalandırdı. Tekrar 47'si Hırvat takımında olmak üzere 59 da asist yaptı. Toplamda 145 gole direkt tesiri oldu. Ulusal forma altında ise 32 maçta 9 golü var.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Fırtına'nın Dinamo Zagreb ile pazarlıklarında eli güçlü. Zira Petkovic'in muahedesi 2024'te bitiyor. Kontrat yılında olduğu için de Zagreb gelecek yıl bedavaya gitmemesi ismine bu yıl deneyimli forvetini satmaya mecbur kalacak.