Trabzonspor’un gururları

Türkiye’nin en değerli 20 yerli forveti ortasında Enis Destan, Umut Bozok ve Poyraz Efe Yıldırım yer alıyor. Enis Destan, 4.6 milyon euro ile listenin ikinci sırasında.

Türkiye'de en pahalı yerli forvetler muhakkak oldu. Listede Trabzonspor'da forma giyen isimler dikkat çekti. Transfermarkt datalarına nazaran, Türkiye'nin birinci 20 yerli santrforu ortasında Enis Destan, Umut Bozok ve Poyraz Efe Yıldırım yer alıyor. Birinci 20'de birden fazla oyuncusu bulunan öbür kadro yok. Destan, Türkiye'nin yerli golcüleri ortasında en pahalı ikinci isim. 22 yaşındaki futbolcunun piyasa kıymeti 4.60 milyon euro. Birinci sırada ise Enes Ünal var.

BOZOK 8. SIRADA

İnişli çıkışlı bir süreç yaşayan ama Şenol Güneş'in gelişi ile yine kendini bulmak için bir fırsat yakalayan Umut Bozok, Türkiye'nin en pahalı yerli golcülerinden biri. Bozok, 1.8 milyon euro ile sekizinci basamakta yer aldı.

Poyraz, Serdar'ı geçti

19 yaşındaki Poyraz Efe Yıldırım, 16'ncı sırada. 800 bin euro piyasa pahasına kısa müddette yükselen futbolcu, Serdar Dursun üzere deneyimli bir ismi geride bıraktı. Şenol Güneş, genç oyuncuyu vakit zaman A ekibe entegre etmek ismine oynatacak.