Trabzonspor’dan Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye transferde Savic çelmesi!

Süper Lig devlerinden Trabzonspor'dan çok flaş bir atılım geldi. Fırtına, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin transferde yakından ilgilendiği Stefan Savic için devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Gelecek dönemin transfer çalışmalarına erkenden başlayan Trabzonspor, stoper mevkisine kesinlikle destek yapmak istiyor. Amaçtaki isimlerden birisi de Atletico Madrid'den ayrılma kararı alan Stefan Savic. Savunmaya kaliteli bir ismi dahil etmeyi hedefleyen bordo-mavili idare, 33 yaşındaki futbolcu için ağır mesai içinde. Mundo Deportivo gazetesi, 1.87 uzunluğundaki oyuncunun Trabzonspor'a yakın olduğunu öne süren bir haber yayınladı. Haberde, "Stefan Savic, Atletico'dan ayrılıyor ve Türkiye'ye gidecek üzere gözüküyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş da istiyor ancak en güzel teklifi Trabzonspor sundu. Hatta bordo-mavililer, deneyimli futbolcunun menajeri ile masaya bile oturdu" tabirleri kullanıldı.

9 YILDIR ATLETICO'DA OYNUYOR

İspanyol gazetesi haberde şu ayrıntılara yer verdi: Stefan Savic'in geleceği Atletico de Madrid'den çok uzak görünüyor. Kulüp, stoperin ayrılışını şimdi resmi olarak onaylamamış olsa da oyuncu birkaç hafta evvel Metropolitano'ya veda etmeye karar vermiş üzere görünüyor. Kendisinin de onayladığı bir otomatik yenileme unsuru vardı. Osasuna'ya karşı oynadığı maçın akabinde Colchonera taraftarlarına veda etmişti. Savic'in dokuz yıldır kırmızı-beyazlı formayı giyiyor olması, mesleği açısından bir vedayı hak ettiğini düşünmeye davet ediyor bizi. Karadağ turnuvanın dışında kaldığı için ünlü stoper bir sonraki Avrupa kupasında yer almayacak, münasebetiyle duyurunun gerçekleşmesi uzun sürmeyecek.

9 KUPALI STOPER

33 yaşındaki Savic, tam bir kupa canavarı. Manchester City ile 2010-11'de İngiltere'de şampiyonluk yaşayan deneyimli futbolcu, Atletico Madrid ile de İspanya'da 2020- 21'de memnun sona ulaştı. Karadağ'da 6 kere yılın futbolcusu seçilen Savic'in mesleğinde toplam 9 kupa var.

2025'TE BİTİYOR

Bu dönem Atletico formasıyla 33 maça çıkan Karadağlı stoper kadrosuna skor katkısı sağlayamazken kelam konusu müsabakalarda 6 sarı kart gördü. İspanyol grubuyla 2025 yılına kadar kontratı bulunan Savic için teşebbüsler sürüyor.