Trabzonspor’da Onauchu için geri sayım!

Karadeniz devi, Nijeryalı golcü Onuachu için Southampton’a satın alma opsiyonlu kiralama için teklif sundu. Bordo-mavililer, yıldız oyuncu için tüm kuralları zorluyor. TS SPOR HABERLERİ

Transferleşov yapan Karadenizdevi; stoper, ortasaha ve forvet mevkileri içinde teşebbüslerine sürat kesmedendevam ediyor. Santrfor için birnumaralı maksat Paul Onuachu.Geçen dönemin 5. haftasındailk defa bordo mavili formayıgiyen 2.01 boyundakikule, Afrika Uluslar Ligi ve sakatlıklarnedeniyle ligde 21,toplamda da 25 maçta sahayaçıkabildi. Lakin bu periyotta17 gol ve 4 asistle kendinigösterdi. Bordo mavililerde gecen dönem 1.5 milyoneuro'ya kiraladığı 30 yaşındakiyıldız için yine Southampton'ınkapısını çaldı. İkikiralama teklifi reddedildi.

SOUTHAMPTON'IN TEK SEÇENEĞI TRABZONSPOR

Fırtına bu sefer satın alma opsiyonuyla kiralama teklifini İngiliz takımının önüne koydu. Onuachu'nun 'İlle de Trabzonspor' tutumu nedeniyle kırmızı beyazlı kulüp bonservis fiyatını 15 milyon euro'dan 10 milyon euro'ya çekmek zorunda kaldı. Karadeniz devinin 7 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 25 önerdiği tez ediliyor. Kulüplerin muahedesini bekleyen Onuachu ise bordo mavili kulübün şortuyla çalışmalarına devam ediyor. Bu gelişmelerden sonra Trabzonspor idaresinin bu transfer için umutları uygunca artmış durumda. Yakın bir vakitte Southampton'ın bu transfere 'Evet' demesi bekleniyor.

18 MİLYON EURO ÖDENDİ

Onuachu, Genk'te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre ortasında 18 milyon euro'ya Premier Lig grubu Southampton'a gitti. Ancak mesleği boyunca sergilediği etkileyici formu İngiliz grubunda gösteremedi. Southampton'ın küme düştüğü dönemin 2. yarısında 11 maçta gol atamadı. Kulübü ile 20- 26'ya kadar kontratı var.

1.7 MİLYON EURO ALDI

Görüşmelerde Trabzonspor'un elini güçlendiren nokta ise Onuachu'nun kalmak istemesi. Bu talebini Southampton'a da ileten Onuachu ile öbür yandan temaslar sürüyor. Bu dönem 1 milyon 750 bin euro maaş alan 30 yaşındaki yıldızın daha yüksek bir sayı istediği öğrenildi.

NWAKAEME'DEN MÜJDE

Trabzonspor'un Nijeryalı yıldızı Nwakaeme, Macaristan kampında Paul Onuachu ile ilgili konuştu: "Onuachu olağanüstü bir golcü. Çok yeterli goller attı. Trabzonspor'u ne kadar sevdiğini anlattı. Kendisiyle görüştüğümde, 'Futbol oynamak istiyorsan Trabzon en düzgün yer' dedim. Kendisi de geri dönmek istediğini, buraya gelmek istediğini söyledi."

28 PUANLIK KATKI

Fırtına, Onuachu'nun gol attığı 11 müsabakada 9 galibiyet, 1'er beraberlik ve yenilgi yaşadı. Nijeryalı yıldız, bordo mavililere büyük katkı sağladı.

ONUACHU ÇOK KALİTELİ

Geçen sezon ekipte kiralık olarak oynayan Paul Onuachu hakkındaki soru üzerine Enis Destan, şunları kaydetti: "Geçen sene Paul abi ile oynadık, hakikaten kaliteli, yetenekli oyuncu. Ondan öğrendiğim, bana kattığı şeyler vardı. Hoş bir abi-kardeş bağlantısı yakalamıştık. İkimizin de en besbelli özellikleri baş golleriydi."