Trabzonspor’da gözler Paul Onuachu’ya çevrildi!

Nijeryalı forvet Paul Onuachu, Southampton’da bu dönem yalnızca 16 dakika mühlet alırken geleceğine artık istikamet vermek istiyor. Kalbi Trabzonspor’da olan 30 yaşındaki futbolcu ocak ayını iple çekiyor. Yıldız oyuncu sürpriz bir kadro talip oldu. TS SPOR HABERLERİ

Trabzonspor'da yaz transfer devrinde somut adımların atılamadığı Paul Onuachu, İngiltere'de Southampton'da umduğunu bulamadı. Bu dönem yalnızca geçen haftaki Arsenal maçında yalnızca 16 dakika talih bulabilen Nijeryalı golcü, mesleğine ve geleceğine istikamet vermek istiyor. Trabzonspor'u çok seven ve her vakit kalbi bordo-mavili renklerde olan 30 yaşındaki futbolcunun, orta transfer devrinde net bir karar alacağı kaydedildi.

GÖZLER ORTA TRANSFERDE

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Southampton ile Trabzonspor'un Onuachu'nun bonservis bedeli nedeniyle orta yolu bulamadığı, fakat orta transfer devrinde tekrar bir ortaya gelmelerinin mümkün olduğu belirtildi. Onuachu geçen sene Trabzonspor'da 25 maçta 17 gol 4 asistle beğeni topladı. Trabzonspor taraftarlarının çok beğendiği deneyimli forvetin, keyifli olduğu Trabzonspor'da yine oynamak istediği herkes tarafından biliniyor.

SADECE 1 PUANLARI VAR

Southampton, Premier Lig'de makûs bir periyottan geçiyor. İngiliz ekibi, 7 lig maçı sonunda yalnızca 1 puana sahip. 19. sırada olan Southampton'da Paul Onuachu'nun aldığı az mühlet herkesi şaşırtıyor. Premier Lig takımının taraftarları da Nijeryalı futbolcunun daha fazla mühlet almasını istiyor.

OLUMLU İZLER BIRAKTI

Fırtına'da 2023-2024 döneminde kiralık oynayan Paul Onuachu, olumlu izler bıraktı. Bordo-mavili formayla 25 maçta 17 gol atan ve 4 asist yapan Onuachu, bilhassa derbilerde tesirli bir imaj çizdi. Beşiktaş'a 2 gol atan, Fenerbahçe'ye de 1 gol kaydeden Nijeryalı yıldız, bordomavili tribünlerden tam not aldı.

HENÜZ GOLÜ YOK

Paul Onuachu, Ocak 2023'te KRC Genk'ten 18 milyon euroya transfer olduğu Southampton'da şimdi gol atma başarısı gösteremedi. Geçen dönemi Trabzonspor'da kiralık geçiren Nijeryalı futbolcu, İngiliz kulübünde 13 resmi maçta oynadı ve rakip fileleri havalandıramadı.

CLUB BRUGGE TAKİPTE

Southampton'da beklediği mühletleri şimdi alamayan Paul Onuachu'yu Belçika gruplarından Club Brugge de takip ediyor. Belçika ve İngiltere'de çıkan haberlerde, Club Brugge'ün daha evvel Belçika Pro Ligi'nde oynayan Onuachu'yu istediği öne sürüldü. Nijeryalı forvet, Belçika'da KRC Genk'te 2019-2023 yılları ortasında 134 maça çıktı, 85 gol atıp 10 asist yaptı.

MARTIN'DEN 16 DAKİKA

Premier Lig takımı Southampton'da teknik yönetici Russell Martin, Paul Onuachu'yu son 2 lig maçında takıma almaya başladı. 38 yaşındaki teknik adam, son oynanan ve 3-1 kaybettikleri Arsenal maçında da Nijeryalı yıldızı 74. dakikada alana sürdü.