Trabzonspor’da Adana Demirspor’a Beşiktaş tarifesi

Son dakika spor haberleri: Trendyol Muhteşem Lig'de 8. hafta maçında Trabzonspor, Adana Demirspor'a konuk olacak. Bordo-mavililerde, Nenad Bjelica oyuncularıyla yaptığı toplantıda Beşiktaş maçındaki sistem üzerinde durdu. TS SPOR HABERLERİ

Trabzonspor cuma günü ligin güçlü gruplarından Adana Demir ile karşılaşacak. Bu maç teknik yönetici Nenad Bjelica için çok kritik. En son Mersin'de 2-0 öne geçmesine karşın Hatayspor'a 3-2 yenilen Karadeniz devinde Hırvat hoca çok sert eleştirilmişti. Pendikspor imtihanı kazanılsa da oynanan futbol nedeniyle Bjelica yeniden gaye olmuştu. İstikrarı bir türlü sağlayamayan 52 yaşındaki çalıştırıcının Trabzonspor ile deplasman performansı da güzel değil. Dış alanda oynadığı 8 maçta 6 mağlubiyet yaşayan Hırvat teknik adam, yalnızca 2 sefer alandan galibiyetle ayrıldı.

BEŞIKTAŞ TAKTİĞİNİ UYGULAYACAK

İlk 7 haftada istediği oyun planını oturtmakta ıstıraplar yaşayan teknik yönetici Nenad Bjelica, Adana Demirspor müsabakasını yeni bir başlangıç olarak görüyor. Deplasmanda iç alana oranla daha berbat bir istatistiğe sahip olan deneyimli hoca, ligde puan sıralamasında kendisinden üst pozisyonda yer alan rakibini yenerek hem tartışmalara son vermek hem de galibiyet serisi başlatmak istiyor. Adana Demirspor'un tüm maçlarını izleyen ve ayrıntılı tahliller yapan Bjelica, Beşiktaş'ı 3-0 yendikleri derbideki sistemle Adana Demir'i de yıkmak istiyor.

Takım,Bjelica ile deplasmanlarda berbat bir performans gösterdi. Fırtına, Hırvat hocayla 8 deplasmanda 6 yenilgi, 2 galibiyet yaşayarak 6 puanda kaldı. Fırtına, iç alanda 2.5 üzere yüksek bir puan ortalaması yakalarken; dış alanda ise 0.75 üzere düşük bir puan ortalamasında kaldı.

Yeni sezonda performansını giderek yükselten Bakasetas, bu dönem 3 kere fileleri sarstı. Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Pendik karşılaşmalarında 1'er gol kaydeden Yunan oyuncu, "Adana Demirspor maçı çok kıymetli. Rakibimiz formda ancak bütün planlarımızı kazanmak üzerine yapıyoruz" sözlerini kullandı.

Hırvat basını da yazdı

Trabzonspor taraftarlarının Bjelica'ya yaptığı tenkitler, Hırvat basınının internet sitelerinin manşetlerini süsledi. Taraftarların toplumsal medyadan Bjelica'ya skora karşın yaptığı tenkitler Hırvat medyasında, "Bjelica galibiyetle geri döndü, lakin taraftarlar öfkeli: Bu futbol utanç verici" formunda başlık atmaları dikkat çekti.

6 EKSİKLİ İDMAN

Cuma günü Adana Demirspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, hazırlıklarına devam ediyor. Sağ art üst adalesinde kas yaralanması olan Hüseyin, art adalesinde kas spazmı yaşayan Benkovic, tedavisi süren Orsic, son egzersizde aldıkları darbe nedeniyle ağrısı bulunan Kourbelis, Fountas ve Teklic antrenmanda yer almadı.