TRABZONSPOR TRANSFER HABERİ: Bjelica’nın eski öğrencisi geliyor! Yıldız golcü için geri sayım

Son dakika spor haberi: Trabzonspor, Hırvat forvet Petkovic'e bu hafta içinde imza attırmak istiyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme cinsinde Astana ile rövanşa çıkacak Dinamo Zagreb’in 28 yaşındaki golcüyü Fırtına’ya vermesi bekleniyor. Geri sayım başladı.

Trabzonspor, forvet listesinin 1. sırasında yer alan Petkovic transferinde artık son virajda... Teknik yönetici Nenad Bjelica'nın Dinamo Zagreb'ten eski öğrencisi olan golcü, haftalar evvel bordo-mavililerin teklifine olumlu karşılık vermişti. Bjelica faktörü nedeniyle oyuncu cephesinde rastgele bir sorun bulunmuyor. Uzun müddettir transfer sürecini yavaşlatan Dinamo Zagreb'in ise artık çok fazla vakti kalmadı. Hırvat grubu, 25 Temmuz ve 2 Ağustos tarihlerinde Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme cinsinde Astana ile oynayacağı maçların sonrasını işaret etmişti.

AYRILMASI KESİN

Evindeki müsabakayı 4-0 kazanan Dinamo Zagreb, tıbbın kapısını tam manasıyla araladı ve yarın rövanşa çıkacak. Bordo-mavililer, hafta içinde Zagreb temsilcisiyle tekrar temasa geçip, artık bu transferi bitirmeyi hedefliyor. Kulübüyle 1 yıl kontratı kalan ve ayrılık kararı kesin olan 28 yaşındaki yıldız için Dinamo Zagreb daha evvel 4 milyon euro'dan kapıyı açsa da bu sayıda indirime gitmeleri yüksek ihtimal. Fırtına en fazla 2.5-3 milyon euro düzeyinde bir sayıya transferi sonuçlandırmak istiyor. Bu hafta içinde sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

ÜST ÇEŞİTTE NELER OLACAK?

DevlerLigi'nde3. turkarşılaşmaları8-9 Ağustosve 15-16 Ağustostarihlerindeoynanacak. EğerDinamo Zagrebburada da turatlarsa, gruplaröncesi Play-Off'a kalacak.Trabzonspor,Trendyol SüperLig başlamadanBruno Petkovic'iartık renklerinebağlamayı hedefliyor.Kulüplerarasındaki buhaftaki görüşmeoldukça kritik.

145 GOLE TESİR ETTİ

Bjelica'nın heyecanla beklediği Petkovic bugüne kadar 347 müsabakaya çıktı. 64'ü Dinamo Zagreb forması altında olmak üzere rakip ağları 86 sefer sarstı. Tekrar 47'si Hırvat grubunda olmak üzere 59 da asist yaptı. Toplamda 145 gole direkt tesiri oldu. Ulusal forma altında ise 32 maçta 9 golü var.

RAKİPLERİ YIPRATIR

Petkovic, 1.93 uzunluğuyla rakip savunmalar için yıpratıcı bir isim. Bilhassa hava toplarında çok tesirli. Yanındaki oyunculara atak manasında yararı yüksek. Bjelica da onun bu yeteneklerinden faydalanmayı planlıyor.