TRABZONSPOR HABERLERİ – Tonio Teklic: Öbür teklifler de vardı fakat…

Trabzonspor'un Hırvat orta saha oyuncusu Tonio Teklic, "Başka teklifler de vardı fakat Trabzonspor'u tanıyordum. Büyük, geleceği parlak ve üst seviye gayeleri olan bir kulüptü, bu nedenle benim için 1 numaralı tercih oldu. Buraya kupalar kazanmaya geldim" dedi.

Trabzonspor'a yeni dönemde katılan futbolculardan Tonio Teklic, kulüp mecmuasının 210'uncu sayısına açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'da meslek amacını anlatan Hırvat futbolcu, 10 numara mevkiinde daha verimli oynadığını ve Messi'ye hayran olduğunu söyledi.

"TRABZONSPOR 1 NUMARALI TERCİHİM OLDU"

Trabzonspor'a geliş sürecini anlatan Tonio Teklic, "Hajduk Split'ten ayrılmam beni çok üzdü, zira orada doğup, büyüdüm lakin Trabzonspor ile kontrat imzalamam beni sevindirdi. Diğer teklifler de vardı fakat Trabzonspor'u tanıyordum. Büyük, geleceği parlak ve üst seviye gayeleri olan bir kulüptü, bu nedenle benim için 1 numaralı tercih oldu. Kampa birinci katılacağım vakit açıkçası biraz korkuyordum zira ulu tarihi olan büyük bir kulübe geliyordum. Lakin kadro arkadaşlarım beni düşündüğümden çok daha yeterli karşıladılar, sonrası benim için her açıdan kolaylaştı zaten" diye konuştu.

"BURAYA KUPALAR KAZANMAYA GELDİM"

Bordo mavili gruptaki maksat ve hayalleri hakkında konuşan 24 yaşındaki orta saha şunları söyledi:

"Buraya kupalar kazanmaya geldim, kendim ve ekibin için en güzelini diliyorum, lakin sonu kesinlikle kupa olmalı. Bunu bu kadroyla başaracağımdan hiç kuşku duymuyorum. Ulusal grup tabi ki gayem fakat öncelikle Trabzonspor'da yüzde 100'ümü vermeliyim. Bunu başardığımda aslında başka hedeflerim bir bir gerçekleşecek."

"SANKİ 10 YILDIR BURADAYIM"

Takım arkadaşlarının yaklaşımının kendisine müspet yansıdığını anlatan futbolcu, "Takım arkadaşlarım beni uygun karşılaştığı için güya 10 yıldır buradayım. Her hususta azamisi vermeye hazırım. Bunu kısa müddette herkes daha güzel anlayacak" sözlerini kullandı.

"3 DURUMDA DA OYNAMAK AVANTAJ"

Orta alanda 8, 10 numara ve sağ açık mevkilerinde oynayabilen Hırvat futbolcu, 10 numara mevkiinde oynarken daha verimli olduğuna inandığını söyledi. Teklic, "Geçen yıl 10 numarada oynadım fakat benim için kıymetli olan futbolcuların antrenörlerin ne istediğini kabul edebiliyor olmasıdır. Gençken her üç konumda da oynamak benim için büyük bir avantaj ve açıkçası hangi vazifesi alırsam alayım, benim için fark etmiyor" diye konuştu.

"MAZERET ÜRETMEK DEĞİL, VAZİFESİNİ EN ÂLÂ HALDE YAPMAK ÖNEMLİ"

Teknik yönetici Nenad Bjelica'ya yönelik niyetlerini paylaşan Teklic, "Hocamız çok kıymetli, başarılı bir isim. Beni sisteminde sağ kanatta görüyor. Ben de o bölgede çok rahatım zira daha evvel oynadığım konumdu. Değerli olan hangi şartlarda olursanız olun elinizden gelenin fazlasını yapmaya, verimli olmaya çalışmanız. Benim zati karakterim bu, mazeret üretmek değil, çok çalışıp misyonunu en uygun biçimde yapmak" tabirlerini kullandı.

Yeni kadrosunda gol ve asist katkısı yapmayı istediğini söyleyen Teklic, "Bir evvelki kulübümde ferdî olarak bitiricilik, sonlandırma çalışması çok yapıyordum. Lakin artık bu tıp çalışmaları idmanlarda ekip olarak çok fazla yapıyoruz zati. Umarım gelecekte bu çalışmaların da sonrasında daha fazla gol ve asist katkısı sağlayabilirim" dedi.

"GELİŞMEM GEREKEN ÇOK ŞEY VAR"

Teklic, eksikliklerini tamamlamaya ve kendisini geliştirmeye devam ettiğini belirterek, "Saha içi ve dışında gelişmem gereken mutlaka çok şey var. Lakin bu spesifik bir şey değil, bugün düzgün hissettiğim istikametler yarın yetersiz gözükebilir zira. Herkes her alanda gelişmeli, bunun sonu yok, daima çalışmalı. Her bahiste gelişime açık olmalı ve gelişiyor olmanız gerekir. Hem futbolcu olarak ve hem de özel hayatımda davranışlarım benzeridir fakat her şartta kendini değiştirmeye, geliştirmeye çalışan, öğrenmeyi çok isteyen, araştıran bir karakterim" diye konuştu.

"MOTİVASYONDA TARAFTARIN EHEMMİYETİ VAR"

Ailesinin spor ömründe kendisini her vakit desteklediğini belirten Teklic, futbolda muvaffakiyete ulaşmak için çok çalışmak gerektiğine değindi. Futbolu sevdiği için üzerinde baskı hissetmediğini kaydeden Hırvat oyuncu, "Motivasyonla ilgili kişi kendi kendini daima geliştirmeli, gün ve gün. Ayrıyeten, bir futbolcunun motivasyonun artmasında taraftarın da çok büyük ehemmiyeti var. Ben fazla baskı hisseden biri değilim zira yaptığım işi çok seviyorum, futboldan keyif alıyorum" dedi.

"BASKI KURMAK İÇİN TEPKİ GÖSTERMENİN MANASI YOK"

Sahada ikili çaba sonrası hakeme yönelik itirazları kabul edilemez gördüğünü anlatan Teklic şunları söyledi:

"İkili çabalara gösterilen tepkileri sevmiyorum. Hakemler düdük çaldığında bir karar verdiğinde o karar verilmiştir. O anda baskı kurmak için tepki gösterilmesinin manası yok. Ayrıyeten yedek kulübesinin abartılı reaksiyonları de bana nazaran yanlış."

"VAR FUTBOLUN RUHUNU ÖLDÜRDÜ"

VAR sisteminden hoşlanmadığını söyleyen Teklic, "Futbolun ruhunu öldürdü mutlaka. Örnek vermek gerekirse, gol olduğunda hakem kararı vermişse, o goldür. Sonra VAR kararı sevinci elinizden alıyor" dedi.

"UYANDIĞIMDA BİLE FUTBOLU DÜŞÜNÜRÜM"

Basketbol, tenis ve Hırvatistan'daki arkadaşlarıyla padel sporunu yapmayı sevdiğini anlatan Teklic, futbolun kendisi için vazgeçilmez olduğunu lisana getirdi. Teklic, "Futbol benim için birinci ve sondur, uyandığımda bile futbolu düşünürüm, hayatım futbol. Öbür bir meslek düşünmedim bile çünkü benim için her şey; futbol futbol futbol. En hoş şey çünkü" kelamlarıyla anlattı.

"ÜST SEVİYE OYUNCULAR VAR"

Hırvatistan'ın küçük bir ülke olmasına karşın futbola uygun oyuncular kazandırma sebebinin mantalite ve disiplin olduğunu da kelamlarına ekleyen Teklic, "Türkiye'deki futbol ile Hırvatistan ligi katiyetle birebir değil. Burada çok çok üst düzeyde oyuncular var. Trabzonspor da o denli, çok özel ve değerli sportmenler geliyor buraya. Alanlar, fizikî yapı, çok daha farklıyız" dedi.

"MESSI ÜZERE OYNAMAK İSTİYORUM"

Messi'ye olan hayranlığını lisana getiren Teklic, "Messi'yi beğeniyorum, çok özellikli ve yetenekli bir futbolcu. Onun görüntülerini çok izliyorum, hem de daima. Onun üzere oynamak istiyorum. Messi ile tıpkı grupta oynamak isterdim. Yanına Mario Pasalic'i de eklerim kesinlikle. Modric zati çok özel bir oyuncu" dedi.

Genç futbolculara tavsiyelerde bulunan Teklic, "Her gün, her an kendilerine güvenerek yaşamaları gerekiyor. Ve tabi ki çok çalışarak bütün yolları geçebileceklerine inansınlar" kelamlarıyla tamamladı.