Trabzonspor golü unuttu! En kötü başlangıçlardan…

Yapılan pek çok transfere rağmen sezona çok kötü bir oyunla start veren ve Avrupa’dan elenen Trabzonspor’da, ilk 2 haftadaki golsüz beraberlikler sonrası teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti. Ancak Fırtına’nın efsanesi de henüz beklenen dokunuşu yapabilmiş değil. Beşiktaş ve Kayserispor’un ardından Gaziantep’le de berabere kalan Fırtına’nın ilk 5 haftada galibiyeti yok. Karadeniz ekibinin tarihinde daha önce böylesine kötü sezon başlangıcı iki kez olmuştu. 1974-1975 ve 2014-2015’te Bordo-Mavililer ilk 5 maçı kazanamazken, 4 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı.

Ateş hattıyla 1 puan...

Fırtına 5 haftanın 3’ünde gol dahi atamazken, özellikle hücumdaki üretkenlik problemi dikkat çekiyor. Tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan Trabzonspor, 14. sırada haftayı kapattı. Bordo-Mavililer’in küme düşme potasındaki Çaykur Rizespor ile arasında sadece 1 puan fark var.

Banza attı, sayılmadı

Erteleme maçında statü gereği forma giyemeyen Simon Banza, Gaziantep karşılaşmasına ise 11’de başladı. Kongolu yıldız istediği topları bir türlü alamasa da, ilk yarıda önemli bir fırsat yakaladı. 59. dakikada ise Draguş’un kaleciden dönen şutunu golle sonuçlandırdı. Fakat VAR uyarısıyla pozisyonun öncesini izleyen hakem Volkan Bayarslan, Pedro’nun rakibine faul yaptığını belirtip golü iptal etti.