Trabzonspor deplasmanda birinci galibiyetini arıyor! İşte Şenol Güneş’in Göztepe maçı olası 11’i

Trabzonspor, Göztepe deplasmanında 3 puan peşinde. Geçen hafta Başakşehir’i yenen Karadeniz devi, bu hafta da İzmir’de kazanarak hem ligde birinci sefer arka arda kazanmak hem de deplasman galibiyeti siftahı yapmak istiyor

Trabzonspor, Trendyol Muhteşem Lig'in 10. haftasında 26 Ekim Cumartesi günü Göztepe ile karşılaşacak. Karadeniz devinin bu maçta iki hedefi var. Ligde geçen hafta Başakşehir'i 1-0 yenen bordo-mavililer, İzmir deplasmanından da 3 puanla ayrılarak hem çıkışını sürdürmek hem de ligde bu dönem birinci sefer arka arda iki maçı kazanmayı hedefliyor. Ayrıyeten Şenol Güneş idaresinde, bu dönem birinci dış saha galibiyetini almayı hedefliyor. Bordo-mavililer, bu dönem dış alanda oynadığı 4 müsabakadan da beraberlikle ayrılırken, bu maçlarda 3 başka çalıştırıcı vazife yaptı.

İKİ BASAMAK YÜKSELMİŞTİ

Abdullah Avcı ile Sivas'tan 0-0'la dönen Fırtına'nın İhsan Derelioğlu ile Eyüp ile oynadığı maç da 0-0 bitti. Trabzonspor, 5. defa grubun başına getirilen Güneş ile de Gaziantep FK ile 0-0, Hatay ile de 1-1 berabere kaldı. Geçtiğimiz haftaya 10. sırada giren ve 1-0'lık Başakşehir galibiyetiyle iki basamak yükselen Fırtına, birebir puanda olduğu (12) yedinci Göztepe'yi devirerek yükselişini sürdürmeyi planlıyor. Papara Park'ta dış alana oranla daha başarılı sonuçlar elde eden Trabzonspor'da Göztepe maçı öncesi keyifler yerinde.

FIRTINA 16-5 ÖNDE

Trabzonspor ile Göztepe kadroları ortasındaki rekabet 1974 yılında Süper Lig maçıyla başladı. İki grup o günden bugüne kadar 28'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 31 maçta karşı karşıya geldi. Fırtına'nın 16, Göztepe'nin 5 galibiyeti bulunurken; 10 maç ise berabere sonuçlandı. Bordo-mavililer bu dönemde 50, sarı kırmızılılar ise 25 gol attı. İki grup ortasında en son Süper Lig'de 12 Mart 2022'de oynanan müsabakayı Trabzonspor 4-2 aldı.

ÇIKIŞ İÇİN KIYMETLİ VİRAJ

Fırtına, yükselişe geçmek için Göztepe ile oynayacağı karşılaşmayı kıymetli bir fırsat olarak görüyor. Teknik yönetici Şenol Güneş, bu durumu oyuncularına bir motivasyon ögesi olarak sunarken, süratli oyun ideolojisi ve daha fazla çaba etme isteğiyle, Trabzonspor'u üst sıralara taşımayı hedefliyor.

HIZLI OYUN VE PRES

Şenol Güneş, grubun oyun anlayışını değiştirme kararıyla, oyuncularının sürat ve çevikliğini ön plana çıkaracak bir sistem üzerinde duruyor. Süratli paslaşmalar ve presle rakiplerini boğmayı hedefleyen 72 yaşındaki teknik adam, böylelikle maç içinde yüksek tempoda oynamayı planlıyor. Bu yeni strateji, ekibe hem öz itimat kazandıracak hem de taraftarların coşkusunu artırmayı hedefliyor.

HİÇ MAĞLUBİYETLERİ YOK

Bordo-mavililer, Göztepe maçına kilitlendi. İzmir takımı, konutundaki son 3 maçı kazanırken, Fenerbahçe karşısında ise 2. haftada 2-0 geriye düşmesine karşın skoru 2-2'ye getirmişti. Taraftarı önünde 10 puan toplayan Göztepe'ye birinci yenilgisini yaşatmak isteyen Fırtına'da, Şenol Güneş ipleri sıkı tutuyor.

SİMON BANZA ŞOV

Konya ve Hatay maçlarında 3 sefer fileleri havalandıran Banza, 1-0 kazanılan Başakşehir çabasında sessiz kalmıştı. 28 yaşındaki santrfor, idmanlarda hırs yaptı. Kongolu forvet, çift kale maçlarda attığı gollerle teknik heyetten alkış alırken, Göztepe deplasmanında Fırtına'nın en kıymetli atak silahı.

NWAKAEME HAZIR

Sakatlığı nedeniyle Hatay ve Başakşehir maçlarında takımda yer almayan Anthony Nwakaeme, büsbütün düzgünleşti. Teknik yönetici Şenol Güneş'le görüşen ve hazır olduğunu söyleyen 35 yaşındaki Nijeryalı sol kanat, Göztepe kafilesinde yer alıyor.

DÖRT PUAN ALDI

Ligde 8 hafta sonunda 12 puanı bulunan Trabzonspor, puanların 4'ünü yalnızca dış alanda toplayabildi. Karadeniz devi, 4 müsabakadan beraberlikle ayrılarak deplasman maçlarında 1 puan ortalaması ile oynadı. Fırtına, iç alanda ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek 8 puan çıkardı

SADECE BİR GOL ATTI

Trabzonspor, deplasmanda gol atmakta zorluk yaşadı. Bordo-mavililer; Sivasspor, Eyüpspor ve Gaziantep FK maçlarında fileleri sarsamazken; yalnızca Hatayspor maçında 1 gol buldu. Trabzonspor'un deplasmandaki tek golünü Banza kaydetti.

ALTI PUAN DEĞERİNDE

Teknik yönetici Şenol Güneş, Göztepe maçı öncesi oyuncularına son ikazlarını yaptı. Tecrübeli teknik adamın, "Kazanıp çıkışımızı sürdürmeliyiz. Deplasmanda şimdi galip gelemediğimiz için bu maç 6 puan bedelinde bir karşılaşma" dediği öğrenildi. Kolay top kayıpları konusunda ise oyuncularının dikkatini çeken Güneş "Daha iştahlı, daha atağa giden bir grup görmek istiyorum" ikazlarında bulundu.

2 MEVKİ VE 2 KARAR

Şenol Güneş'i Göztepe maçı öncesi tatlı bir dert bekliyor. Deneyimli hoca, birçok bölgede artan rekabetten şad, Bilhassa defansif orta alanda Lundstram ile Okay, ofansif orta alanda ise Bardhi ile Cham ortasındaki rekabetten memnun olduğu öğrenildi. Bu isimler ortasında bir tercih yapacak olan Güneş, sakatlığı geçen Denswil'i ise stoperde yeniden Mendy'nin yanında değerlendirmesi bekleniyor.

AYDIN YÖNETECEK

26 Ekim Cumartesi saat 19.00'da oynanacak Göztepe- Trabzonspor maçını Cihan Aydın yönetecek. Fırtına, Bursa bölgesi hakemi ile bugüne kadar çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet aldı. Bordo mavililer, Aydın ile çıktığı son maçta Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı.

GÖZTEPE - TRABZONSPOR MAÇI OLASI 11'LERİ

Göztepe: Lis, Taha, Heliton, Mputu, Silva, Ogün, Matsuki, Dennis, Solet, Juan, Romulo

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Mendy, Denswil, Eren, Lundstram, Ozan, Visca, Cham, Dragus, Banza