Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Victor Osimhen Trabzonspor’a önerildi

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Doğan, Victor Osimhen'in Trabzonspor'a önerildiğini söyledi. İşte ayrıntılar... | TRABZONSPOR HABERLERİ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"ŞEHİR ŞENOL HOCAYI HOŞ KARŞILADI"

Tivibuspor'a konuk olan Ertuğrul Doğan, Çiğdem Günal'ın sorularını yanıtladı. Doğan, Şenol Güneş'in imza sürecine dair olarak; "Şenol hocamız bizim efsanemiz. Trabzonspor'u Trabzonspor yapan isimlerin başından geliyor. Trabzon'da yaptıkları aşikâr. Mesleğini konuşmanın gereği yok. Trabzonspor'da da İstanbul'da da şampiyonluk yaşadı. Kent, hocayı hoş karşıladı. Ortamızda çok uzun süren bir görüşme olmadı. Kaide yahut bir öngörüde bulunmayarak hocalık yapmak istediğini söyledi. Sürecin iyi olacağını düşünüyorum. Devir dönem onun da bu türlü düşünceli devirleri oldu. Yeterli geçireceğimizi düşündüğümüz bir karar oldu. Tüm Trabzonsporluların yapması gereken teknik heyet ve oyunculara dayanak çıkmak. Deneyimlerini bize aktarma konusunda çok âlâ bir devir geçireceğimizi düşünüyoruz. Maksadımız tekrar tepe." dedi.

"ŞENOL HOCAYI TECRÜBESİ ÖNE GEÇİRDİ"

Teknik yöneticilik tercihi konusundaki süreci de pahalandıran Doğan şunları söyledi; "Faih Tekke de Şenol Güneş de Türk futbolunun en kıymetli kıymetlerinden biri: Fatih hoca mesleğine hoş başladı ve o denli gidiyor. İdarede kimse iki isme de karşı çıkmadı. İki isimden de faydalanmak zorundayız. Hüseyin hocadan da faydalanmalıyız. Hatta şu an grupta. Şu an siyasi bir baskı yok. Olamaz da. Hakikaten ikisi de bu kulübe yıllarını vermiş kıymetler. İkisine de sahip çıkılmalı. Bugün Şenol Güneş'tir. Yarın Fatih Tekke'dir. Yarın Hüseyin'dir. Herkes başarılı sonuçlar kadar yeterli sonuçlar bekliyor. Bunu ben de istiyorum. Bizi kaostan çabuk çıkarabileceğini düşündüğümüz ismi tercih ettik. Edin Terzi ve Sergen Yalçın ile görüşmedim." dedi.

"İSTİKRARSIZLIK VAR"

"Evet bir istikrarsızlık var. Nenad Bjelica'nın gerçek isim olduğunu yanlış anlamışım. Saha dışında düzgün işler yaptık lakin istediğimiz sonuçları alamadık. Aslında Bjelica çok başarılı olmuş ve kıymetli grupları çalıştırmış bir isimdi. Lakin bizde sağlayamadı. Kendisi de kabul etti. Antrenmanlarda vs. bu apaçıktı fakat maçlarda olmadı. Güzelce yollarımızı ayırdık. Abdullah Avcı bizi şampiyon yapan hocamız. Büyük istekle geldi. Birinci dönemi uygun bir yerde bitirdik. Aslında 3.'lük başarısızlık lakin mevcut kurallara nazaran en düzgün durumdu. Kupa maçından sonra başlayan süreç bu döneme da tesir etti. O da bunu söyledi. Baskı da etkiledi. Bunlar bizi etkilemez ancak dışardn gelen biri. Trabzonspor'u bizler kadar düşünüyordu.Gelirken de giderken de bunu ortaya koydu. Lakin olmadı. İşin gerçeği bu. Alanda tipi geçemiyorsan, sonucu alamıyorsan haksızsın. Hoca da ben de haksızız. Hoş bir formda ve nezaket içerisinde yolları ayırdık. Fikirlerimiz alana yansımadı. Türkiye'nin 4 büyük grubundan birinin taraftarları bu sonucu kabul etmiyordu. Ben de etmiyordum. Lakin bu türlü bir durum ortaya çıktı. İstikrarı korumak lazımdı. Bir maç oynamıştık. Rapid Wien müsabakaları geldi. Hocamız aklındaki sistemi oturtabileceğini düşünüyordu.

"ŞOTA ARVELADZE OLMADI"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Şota Arveladze ile görüştüklerini lakin muahede sağlanamadığını söyledi.

BEŞİKTAŞ MAÇI VE METE VARDAR

Doğan, Beşiktaş maçına yönelik olarak, Asbaşkan Mete Vardar konusunda da karşılık vererek; "Hocanın öyküsü olduğunu sanmıyorum. Şampiyonluk istiyor. Onlar bizim dost kulübümüz. Çok beyefendi bir başkanı var. Kendisiyle de konuştum. Yöneticiler söylemlerinde daha dikkatli olmak zorunda. Gerekli bir telaffuz olduğunu düşünmüyorum. Mete Vardar'a da sorsanız birebirini der. Sonrasında yanıt geliyor. Kimse ile sorunumuz yok. Bize dokunmazsan hiçbir şey olmaz fakat dokunursan her şey olabilir. Bizimle ilgili hususlara girmesinler." tabirlerini kullandı.

"LUNDSTRAM HOCA İLE KARŞILAŞMADI BİLE"

Yeni transferlerden Lundstram'ın ayrılacağı tarafındaki argümanlar hakkında konuşan bordo mavililerin başkanı; "Hocai le karşılaşmadı bile. Oyuncunun sakatlığı var. Her hocanın farklı bir yapısı var. Herkesin kendine nazaran bir sistemi var" dedi.

"HOCADAN TALEP GELMEDİ"

Gift Orban ve birtakım oyuncularla görüştüklerini lisana getiren Doğan; "Hocamızdan rastgele bir talep gelmedi. Lakin talep gelirse yerine getirmek için çalışmalara başlarız. Bu hususta bize dönüş olmadı. Olduktan sonra idare heyetimizle istekleri yerine getirmek için elinden geleni yapar. Orban için hem oyuncuyla hem kulübüyle görüştük. Oyuncuyla sorun yaşamayız. Hocamız kendi taktiği kapsamında kimi isterse biz onun peşine gideriz. Onuachu daha evvel kiralık oynayan bir oyuncuydu. Talebi de bizde oynamaktı. 15 milyon euro istediler. 8 milyon euro verdik. Şu an o denli bir parayı veremeyiz. Performansından mutluyum lakin 21-22 yaşındadır. Hocamız istiyordur. Bir formda bulur veririz. 30-40 yaşındaki bir oyuncuya bu paraları vermememiz gerekir. Çabucak çabucak her gün görüşüyoruz. Rafa kalkmadı. Kulübünün durumu da ortada. Hala gündemde." halinde konuştu.

"BANZA'DAN BEKLENTİLER YÜKSEK"

Doğan, yeni santrfor Banza hakkında ise; "İzleme takımının önerdiği bir oyuncuydu. Çok kıymetli bir futbolcu. Çabucak anlaştık. Yarın Trabzon'da olacak. Yeni bir oyuncu. Bizim çok önemli bir beklentimiz var. İkinci bir santrfor istenirse onu da almaya çalışacağız. 6 aydır oyuncu izliyorduk. Transfere erken başladı. Transferde alamadığımız tek oyuncu Onuachu oldu. Cham'a 12 milyon euro verip alabilirdik lakin 4'e aldık." tabirlerini kullandı.

CHAM'IN TRANSFER SÜRECİ

Muhammed Cham'ın transfer sürecini de kıymetlendiren Doğan; "Kulübüyle mutabakat sağladık. Kontratlar imzalandı. Sıhhat denetimleri ve seyahat izni verildi. Kulübü 2 kat teklif geldiğini söyleyerek teklifi reddettiklerini lisana getirdi. Bizden de o parayı istediler. Gerekirse FIFA'ya gideceğimizi belirttik. Bir eksiğimiz yoktu. Kulübü işin dönmeyeceğini anlayınca onay verdi." dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN YANLIŞI"

Son yıllardaki yüksak sayıda transferlerle ilgili de konuşan Doğan; "Aslında bu Türk futbolunun yanlışı. Tüm kulüpler yüksek bedellere oyuncu alıp gönderebiliyor. Taraftar 10 da 15 de yapsan az görüyor transfer sayısını. Şenol hoca ile birlikte bu durumu değiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN YANLIŞI"

Çok sayıda fesih yapıldığı konusunda ise Ertuğrul Doğan; "Her fesih sonrası çok soru geliyor. Biz alırken de makul fiyata alıyoruz. Kendi parana nazaran alıyorsun. O gün aldığın Yunan oyuncuyu neden parayla satmadın diye reaksiyon geliyor. Ancak ekonomik durumumuz yok. Maaşlar da muhakkak. İstanbul kadroları, birinci 11'deki oyuncumuza verdiğimiz parayı 2 futbolcuya veriyor. Hayatın gerçekleri var. Trezeguet Trabzonspor'da kalmak istemiyordu. Performansını ortaya koyamadığını söyledi. Kiralamak zorundaydık. Bir formda buraya gelmiş. Ancak burada tutmanın manası yok. Memnun olduğu bir yerde performansını da ortaya koyabilirse satabiliriz diye düşündük." açıklamasını yaptı.

OSIMHEN ÖNERİLDİ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray'ın takımına kattığı Victor Osimhen'in kendilerine de önerildiğini lisana getirdi.

"ESKİ TFF İDARESİNİN EN BÜYÜK SORUNU ADALETTİ"

Doğan, eski TFF idaresi konusunda; "Memnun olmadığımız en kıymetli husus adaletti. Herkes şikayetçiydi. Artık yeni bir idare var. Lider dediğini yapar. Demediğini yapmaz." dedi.

"KARTAL TEK MÜLK"

Kartal ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğan; "Burası kulübün tek mülkü. Kazandıranlardan Allah razı olsun. İki yer için daha görüşmelerimiz var. Trabzon'dakini saymıyorum. İstanbul'da 2 mülk üzerinde takibimiz devam ediyor. Diğer gelir kaynakları yaratmamız gerekiyor. Yaptığımız birçok süreç var. Takipteyiz. 150 milyon euro düzeylerinde para bulduk lakin bu yalnızca borcu frenlemeye yetti. Hem Bankalar Birliği hem faize ödüyorsun. Bu ekonomik değişimi gerçekleştirmeliyiz. Öteki kulüpler üzere topraklarımız yok. Çıkış yakalamalıyız. Sürdürülebilir muvaffakiyet için kural. Bu kadar parayı buldum. Büyük lider. O uçak kalksın bu uçak insin derdim. Ben buldum verdim. Bulduğumu harcadım derdim. Sıkıntı olanı seçtim. Dertli günler geçirdik. Hakikat olanı yaptığımı düşünüyorum. Tabloyu olumluya çevirebilirsek sürdürülebilir muvaffakiyetten bahsedebiliriz" tabirlerini kullandı.