Trabzon’da Güneş’li günler

Trabzonspor, dönemin birinci galibiyetini Şenol Güneş ile alarak kabusu bitirdi. Bordo-mavili hoca skordan mutlu ancak futboldan değil. Çok daha âlâ olmak için yeni planlar yapıyor

Süper Lig'de birinci 5 maçından beraberlikle ayrılan Trabzonspor, Konyaspor karşısında aldığı 3-2'lik galibiyetle ligde 126 gün sonra 3 puan sevinci yaşadı. Ligin birinci haftasında Sivas'tan golsüz beraberlikle dönen, ikinci haftayı BAY geçen bordo-mavililer, üçüncü hafta erteleme maçında da Kayseri ile alanında yenişememişti: 2-2. Dördüncü haftada Eyüpspor ile 0-0 berabere kalan Karadeniz devi, beşinci haftada meskeninde Beşiktaş karşısında 1-1'lik, altıncı haftada da Gaziantep FK deplasmanında 0-0 beraberlikle alandan ayrıldı. Trabzonspor, ligin 7. haftasında ağırladığı Konyaspor'u 3-2 yenerek bu dönem birinci galibiyetini elde etti.

4 MAÇTA 6 PUAN TOPLADI

Trendyol Süper Lig'de son galibiyetini geçen dönemin son haftasında alanında Ankaragücü'nü 4-2 yenerek elde eden, 26 Mayıs'ta oynanan bu maçların akabinde yaz tatiline giren bordo-mavililer, 126 gün sonra 3 puan sevinci yaşadı. Trabzonspor, teknik yönetici Şenol Güneş yönetiminde 4 lig maçında bir galibiyet ve 3 beraberlik sonucunda 6 puan toplarken 1.5 puan ortalamasıyla müsabakalarını oynadı. Bordo-mavililer, teknik yönetici Abdullah Avcı yönetimindeki birinci 2 karşılaşmada ise 2 beraberlik alarak 1 puan ortalamasında kalmıştı. Fakat Şenol Güneş çok daha âlâ olmaları gerektiğini sık sık lisana getiriyor.

4 BİN 341 GÜN SONRA KAZANDI

Güneş'le de birinci galibiyetini kazanan Fırtına puan tablosunda 1 galibiyet ve 5 beraberlikle 8 puan elde etti. Güneş, bu galibiyetiyle Süper Lig'de Trabzonspor'un başında 4341 gün sonra birinci iç saha galibiyetini Konyaspor'u 3-2 yenerek almış oldu. Bordo-mavili takım Süper Lig'de Eylül 2013'ten bu yana Konyaspor karşısında birinci sefer üst üste üç galibiyet elde etti.