Tottenham – Liverpool maçının VAR kayıtları açıklandı

Son dakika spor haberi: Premier Lig'in 7. haftasında yaşanan olay dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Liverpool'un Tottenham'a attığı gol sansasyonel bir formda iptal edildi. O maçın VAR kayıtları açıklandı. İşte ayrıntılar... (GS spor haberi)

Premier Lig'in 7. haftasında Liverpool - Tottenham müsabakası skandal bir olaya husus oldu.

Maçın 34. dakikasında Liverpool, Luis Diaz ile 1-0 evvel geçti. Yan hakem, Diaz'ın ofsaytta olduğunu düşündüğü için bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin akabinde ofsayt kararı geçerli sayıldı ve oyun devam etti.

Maçın akabinde İngiltere Futbol Federasyonu, Diaz'ın durumunun yanlış değerlendirildiğini ve hakemlerin özür dilediğini açıkladı. Liverpool, VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.

İngiltere'de profesyonel futbol maçlarındaki hakemlerin sorumluluğunu yöneten PGMOL, VAR kayıtlarını yayınladı.

VAR hakemi ofsayt kararı için, "İnceleme tamamlandı, karar yanlışsız." dedi. VAR operatörü ise "Sahada verilen karar ofsayttı. Verdiğimiz manzarada oyuncu ofsaytta değil." diyerek VAR hakeminin yanlış karar verdiğini söyledi. Yanlışını fark eden VAR hakemi, orta hakemine maçı durdurmasını istedi lakin kurallara nazaran VAR hakemi, "İnceleme tamamlandı, karar hakikat." dediği için müsabaka devam etti.