TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkulü satışa çıkardı! Tüm detaylar belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 47 ilde toplam 369 gayrimenkulü satışa sundu.

Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar köşeye sıkışmış durumda. 

Ev ve iş yeri almanın bu denli zorlaştığı bir dönem içerisinde TOKİ vatandaşlara cazip fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan nasıl yararlanılacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve sık sık takip ediliyor. 

TOKİ 47 ilde toplam 369 gayrimenkulü satışa çıkardı, bu gayrimenkullerin 151'i konut, 218'i iş yeri olarak belirlendi. 

AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK 

TOKİ, satışlarını açık artırma yöntemiyle gerçekleştirecek. Satış sırasında alıcıların, yüzde 15 veya yüzde 25 oranında peşinat ödemeleri gerekecek. Bu durum, alıcıların bütçelerine göre uygun bir ödeme planı seçmelerine de olanak tanıyor. 

SATIŞA SUNULAN İLLER

Satışa çıkarılan gayrimenkuller 47 farklı ilde bulunuyor. İşte o iller: Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, , Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Nevşehir, Ordu, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Uşak, Erzurum, Kars, Tunceli, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Aydın, Düzce, Gaziantep, Isparta, Manisa, Osmaniye, Mardin, Şanlıurfa, Yalova, Zonguldak, Konya, Kırşehir, Malatya, Kastamonu ve Denizli.

TARİH VE SAAT BİLGİLERİ DE AÇIKLANDI 

TOKİ, 369 gayrimenkul satışını açık artırma yöntemiyle 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde, saat 10.30'da gerçekleştirecek.