TMMOB 70. yılını kutluyor: Geleceğimiz için mücadeleye devam!

TMMOB'nin, toplum yararına projelerle bilim ve tekniği halkın hizmetine sunma misyonunu sürdüreceğini vurgulandı

T24 Haber Merkezi

TMMOB Denizli İKK, 70. kuruluş yıldönümünde, mühendis, mimar ve şehir plancılarının karşılaştığı düşük ücret ve iş güvencesizliği gibi sorunlara dikkat çekerek, mesleki ve toplumsal mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 70. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının haklarını savunmanın yanı sıra toplumsal katkılarını da vurguladı. TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından Pamukkale'de düzenlenen çelenk koyma töreniyle anılan bu özel gün, mesleki sorunların çözümüne dair kararlılık mesajlarıyla da dikkat çekti. Denizli İKK Sekreteri Mehmet Öztürk, mühendis, mimar ve plancıların düşük ücretler, iş güvencesizliği gibi süregelen zorluklarına değindi.

Denizki Hizmet Gazetesi'nin aktardığına göre, Mehmet Öztürk, 1954 yılında yürürlüğe giren ve birliği kuran kanunla başlayan mücadelenin, yıllar içinde emek ve demokrasiyle iç içe geçtiğini belirterek, bu sürecin TMMOB'nin kurumsal kimliğini pekiştirdiğini söyledi. Öztürk, kamu sektöründe çalışan meslektaşlarının düşük ve eşitsiz ücretlerle karşı karşıya olduğunu, ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan asgari ücret protokolünün tek taraflı feshedilmesine sert tepki gösterdi. Bu durumun profesyonelleri daha da zor duruma düşürdüğünü ifade etti.

TMMOB'nin, toplum yararına projelerle bilim ve tekniği halkın hizmetine sunma misyonunu sürdüreceğini vurgulayan Öztürk, her türlü baskı ve zulme karşı mesleki hakların ve toplumun geleceğinin savunucusu olmaya devam edeceklerini belirtti. Öztürk, TMMOB'nin 70. yılında tüm meslektaşlarının Mühendislik ve Mimarlık Haftası'nı kutladı ve birliğin mücadelesinin daha da güçlenerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!