Tiyatrocu Alacacı’dan Karadağlı hakkında suç duyurusu: Üç saat boyunca alıkonuldum

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın, sanatçılara yönelik “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” çıkışı, tiyatro camiasında büyük tepki yarattı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, Karadağlı’yı eleştirdiği için maruz kaldığı iddialar karşısında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Karadağlı’nın açıklamaları sonrası sosyal medya üzerinden eleştirilerini dile getiren Alacacı, bir arkadaşının paylaşımına “Açık hava tiyatroları, belediye salonları bedava. Oyna, 40 kişi gelsin sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz…” mesajıyla destek verdi. Ancak bu destek, Alacacı’nın başına beklenmedik bir olay getirdi.

Görüşme daveti kâbusa döndü

Alacacı, yaptığı eleştirel paylaşımdan sonra Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan tarafından Devlet Tiyatroları’na görüşmeye çağrıldı. Alacacı’nın suç duyurusuna göre, kuruma vardığında telefonu Ceyhan tarafından alındı ve Alacacı, Karadağlı’nın danışmanı Görkem Ali Kaya tarafından bir odada üç saat boyunca alıkonuldu. Görüşmede Kaya’nın, Alacacı’ya paylaşımının suç teşkil ettiğini, resmi makamlarla başının derde girebileceğini söylediği iddia edildi. Kaya’nın Alacacı’dan Karadağlı’dan özür dilemesini talep ettiği, ancak Alacacı’nın özür dilemeyi reddettiği belirtildi. Alacacı’ya yönelik olarak “Ben sizi kazanmaya çalışıyorum” ifadelerinin de kullanıldığı dilekçede yer aldı.

“Hürriyetin kısıtlanması” suçlaması

Yaşanan olayların ardından Alacacı, avukatı aracılığıyla Tamer Karadağlı, Görkem Ali Kaya ve Ali Ceyhan hakkında “hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi” suçlarından Ankara Başsavcılığı’na başvurdu. Suç duyurusunda, olayın tüm detaylarıyla soruşturulması ve dava açılması talep edildi.

Devlet Tiyatroları’nda yaşanan bu kriz, sanat dünyasında yankı uyandırmaya devam ederken, Tamer Karadağlı cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Sanat camiası, bu gelişmenin ardından nasıl bir yol izleneceğini merakla bekliyor.