“Titanic”teki meşhur kapı sahnesi hakkındaki gerçeği itiraf etti

Oscar ödüllü aktris Kate Winslet, pazartesi günü yeni filmi “Lee”nin ön gösteriminin ardından yapılan soru-cevap etkinliğinde “Titanic” filmindeki ikonik sahnenin aslında nasıl çekildiğini anlattı.

48 yaşındaki İngiliz oyuncu, başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio'nun, Titanic'in batmasından sonra Rose karakterinin sığındığı yüzen kapıda kendisi için yeterli yer olmadığı için donarak öldüğü sahne hakkında kendisine yıllardır sürekli soru sorulduğunu söyledi.

Winslet sahneyi çekmek için kullanılan dev su tankı hakkında "Bu oldukça garip bir tanktı. Çünkü su aslında sadece bel hizasındaydı." itirafında bulundu.


"Leo, söylemeye korkuyorum, diz çökmüştü. Bunu söylememeliyim, her neyse, Jimmy Cameron beni arayacak," diye espri yaptı filmin yönetmeni James Cameron'a atıfta bulunarak.

Tankın yapısı DiCaprio için pek ideal olmasa da Winslet'in önemli bir avantajı vardı: Tuvalete kolayca gidebiliyordu.


Aktris, "Öncelikle, düzenli olarak 'Tuvalete gidebilir miyim?' diye düşünüyordum. Sonra ayağa kalkıyordum, kapıdan iniyordum, tankın kenarına yürüyordum, yaklaşık 6 metre öteye ve sonra kelimenin tam anlamıyla bacağımı fırlatıp yukarı tırmanmam ve tekrar kapıya çıkmam gerekiyordu. Korkunçtu." 


"Aslında tankın kenarlarında şaşırtıcı olan şey, sonsuzluk tankı olmasıydı. Yani sürekli akan su vardı ve suyun sürekli sesini duyabiliyordunuz." diyor.


Oyuncu, kariyeri boyunca "Titanic" filmini tartışmaktan mutluluk duyduğunu, kendisini süperstarlığa taşıyan gişe rekortmeni filmden bahsetmekten çekinmediğini de söyledi.


O dönemde bir gecede elde ettiği şöhretle mücadele etse de, bugün farklı hissediyor. Winslet verdiği bir röportajda "Bu bir yük değil, asla" yorumunu yaptı.