Timur Soykan skandalı Kayda Geçsin’de açıkladı: Kızılay IŞİD’lileri maaşa bağladı

Bir skandal daha Şule Aydın'ın sunduğu Kayda Geçsin'de ortaya çıktı. Halk TV programcısı Gazeteci Timur Soykan, Kayda Geçsin programında IŞİD üyelerinin maaşa bağlandığını anlattı.

KIZILAY IŞİDLİ YE MAAŞ BAĞLAMIŞ

"Bir dosya inceliyordum. Dosyanın detayında okudum inanamadım. Bir IŞİD mensubu Suriye'de savaşırken mayın patlıyor. Yüzde 70 görme engelli oluyor. Kızılay bu kişiye engelli maaşı bağlıyor ve bu kişi saldırı için keşif yapıyor. Ana kahramanımız Muhammed Khlaf İbrahim İbrahim. Bu kişi IŞİD saflarında savaşırken mayın patlıyor ve görme engelli oluyor. Kızılay'da bu kişiye engelli maaşı bağlıyor. Bu kişinin de Türkiye'de oturum izni var."

KİLİSE VE SİNAGOGLARA SALDIRI YAPACAKLARDI

"Bu olay şöyle ortaya çıkıyor. Emniyete MİT'e saldırı olacağına dair bilgi geliyor. Bu bilgilerde deniyor ki 'IŞİD İstanbul'da saldırı yapacak hedefleri bir sürü kilise ve sinagog var' Emniyetten bir görevli Fransız elçiliğine çağırılıyor. Orada deniyor ki aynı istihbarat bizde var. Polis de geniş güvenli önlemi alıyor. 28 Kasım 2023'te iki şüpheli tip birbirinden uzakta duruyorlar. Dikkat çekiyorlar ve keşif yapan saldırganlar olabilir deniyor. Kişilerden biri Türkiye'deki IŞİD'in önemli yöneticilerinden olan biri diğeri de biraz önce bahsettiğimiz Muhammet İbrahim. 28 Kasım 2023'te saat 11'de bölgede geziyorlar. Fotoğraf çekiyorlar. Çeşitli yerlerde kameralara yansıyorlar. Polis bunları saldırı hazırlığını tespit ettik diyerek teknik takip yapıyor. Muhammet İbrahim'i tespit ediyorlar.

TÜRKİYE'DEN ŞAM'A 'HAZIRIZ' POZLARI

"Bu kişinin telefonunda keşif fotoğrafları bulunuyor. Telefon incelenirken bir fotoğraf karesi daha bulunuyor. Orada da örgütün gelişimi ile ilgili yeni bilgiler elde ediliyor. Görüntülerde IŞİD'e bağlılıklarını bildiriyorlar. Yüzlerini kapatmışlar ve telefondaki notta şöyle diyor, Türkiye'deki Taka Taburudur ve Ebu Şehid taburudur. IŞİD'e bağlılıklarını bildiriyorlar diye. Para toplama silah toplama aşamasındalar. Bunlar IŞİD Şam Valisine bu fotoğrafları göndererek 'Biz artık hazırız' diyorlar. Bunlar Kızılay'dan engelli maaşı alan kişiler."

BAĞDADİ'NİN AMCA OĞLUNA OTURUM İZNİ VERİLMİŞ

"IŞİD'İN Kurucusu Bağdadi... Binlerce kişinin ölümüne neden oldu. İnsanları yaktılar, kafalarını kestiler. Ebubekir Bağdadi'nin öz amcasının oğlu Hasan İbrahim, yabancı kimlik numarası ile oturum izni verildi. Ve örgüt için çalışmaya devam etti. Bağdadi'nin kuzeni Türkiye'den oturum izni almış. İddianamedeki tespit bu. Böyle bir başı boşluk yok. He operasyonlar yapılıyor ve bu bilgiler IŞİD operasyonlarının iddianamelerinden alınıyor."