TikTok’ta öldüren bir trend daha: Anında boyunları kırıldı

Son dönemin gözde sosyal medya platformlarından TikTok'ta başlayan yeni bir trend kısa sürede dört kişinin ölümüne sebep oldu.

Özellikle gençlerin yoğun olarak kullandığı sosyal medya platformu TikTok’ta başlayan yeni bir “akım” büyük endişe yaratarak yetkilileri harekete geçirdi…

 

Geçmişte de özellikle gençlere yönelik tehlikeli trendlerin kısa bir süre moda olduğu TikTok’taki yeni akımda gençler hız yapan teknelerin arkasından atlarken görülüyor. Videolarda hızlı bir şekilde hareket halinde olan teknelerin arkasından atlayanlar anbean görülüyor.


ABD’li yetkililer TikTok’taki trende uyulmaması gerektiğini söyledi.

Fakat bu trend büyük bir endişe yaratırken ilk belirlemelere göre kendini teknenin arkasından atan dört kişi feci bir şekilde can verdi.

ANINDA BOYUNLARI KIRILMIŞ

Sadece ABD’nin Alabama eyaletinde dört kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Alabama polisi, yaşamını yitirenlerin suya düşer düşmez boyunlarının kırıldığını da aktardı. Yapılan açıklamada sadece birkaç ay içerisinde 4 kişinin öldüğü belirtildi.

ABD medyasına konuşan arama-kurtarma ekibinin başındaki Yüzbaşı Jim Dennis, “Son 6 ayda dört kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin hepsi balıklama atladığı için öldü. Suya düşer düşmez hepsi ölmüş” yorumunu yaptı. Dennis, bu trende katılmak isteyenlerin çivileme tabiriyle bilinen şekilde atlanılması gerektiğini söyledi.

TikTok’ta zaman zaman ortaya çıkan trendler büyük endişe yaratmış ve bazı durumlarda bu trendlere katılanlar yaşamını yitirmişti.