Thomas Tuchel’e İngiltere şoku: Daha göreve başlamadan ipini çektiler…

Gareth Southgate ile yollarını ayıran İngiltere Milli Takımı'nda göreve geçici olarak Lee Carsley getirilmişti. Evinde Yunanistan'a 2-1 mağlup olan İngilizler, deplasmanda Finlandiya'yı 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Ardından ise yeni teknik direktör belli oldu.

İngiltere Futbol Federasyonu bugün, son olarak Alman devi Bayern Münih'i çalıştıran Thomas Tuchel'in Milli Takım teknik direktörlüğüne getirildiğini resmen açıklandı.

Alman teknik adamın adının duyulmasının ardından İngiliz basını adeta kazan kaldırdı. Yüksek tirajlı İngiliz gazeteleri ilginç ifadelerle Tuchel'in adına karşı çıktı.

'BİR VATANSEVERE İHTİYACIMIZ VAR'

En dikkat çeken tepki, Daily Mail'den geldi. Gazete, Tuchel haberleri için; "İngiltere, formanın içindeki son adama kadar İngiliz olmalı. Thomas Tuchel'e değil, ülkesini birinci, ikinci ve üçüncü sıraya koyan bir vatansevere ihtiyacımız var.Teknik direktör bu ülkenin futbol kültüründe doğup büyümüş, ülkemizin en iyi ve en kötü özelliklerini bilen biri olmalı." ifadelerini kullandı.

MIRROR: "Bu, milli takımın başına ilk kez bir Alman geçerken, İngiltere'nin en büyük rakiplerinden bir antrenör tarafından yönetileceği anlamına geliyor."

BBC: "Futbol Federasyonu'nun Thomas Tuchel'i İngiltere'nin yeni milli takım teknik direktörü olarak atama kararı, birçok kişi tarafından milli takımın St George's Park'taki merkezinden zirveye giden ve çok övülen yola ihanet ve kendi ülkesinde yetişen teknik direktörlük yeteneklerine hakaret olarak görülüyor.

THE SUN: "Tuchel tipik bir İngiliz teknik direktör olmak için tüm malzemelere sahip. Taktiksel beceri, azim, enerji, deneyim - ve karmaşık bir aşk hayatı. İngiliz futbolu, Premier Lig'de şimdiye kadar gürültü koparmış en patlayıcı, dinamik, karizmatik ve inanılmaz derecede uzun ve sırık gibi koça hoş geldin demeli"

RESMİ AÇIKLAMA

İngiltere Futbol Federasyonu, Thomas Tuchel'in göreve getirildiğini resmen açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: FA, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Thomas Tuchel'in İngiltere'nin teknik direktörü olduğunu ve kendisine uluslararası üne sahip İngiliz antrenör Anthony Barry'nin yardımcı olacağını açıkladı.