“The Winner One”: Okan Buruk!

Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz Okan Buruk, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Kadıköy’de aldığımız 3-1’lik Fenerbahçe galibiyeti ile rekorlarına devam ediyor. Hocamız, Kadıköy’de çıktığı üç maçta aldığı iki galibiyet ve bir beraberlik ile buradaki yenilmezlik unvanını sürdürdü. Galatasaray’da efsane teknik adam Jupp Derwall’den sonra Kadıköy’deki ilk üç maçında mağlubiyet almayan ikinci teknik direktör oldu.

Okan Buruk, son 8 sezon içinde Fenerbahçe’yi en fazla mağlup eden (6) teknik adam oldu. Rakibinin 32 maçlık kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisine son verdi. 

DERBİLER ONUN İŞİ

Galatasarayımız 2009-10 sezonundan sonra lig tarihinde ikinci kez bir sezona 6’da 6 yaparak başladı.  

Galatasarayımız, Okan Buruk yönetiminde yüksek derbi performanslarıyla ön plana çıktı. Süper Lig tarihinde en az 10 derbide görev yapan teknik direktörler arasında en yüksek galibiyet yüzdesinin sahibi Okan Buruk (%69) oldu. 

Takımımız aynı zamanda 6. hafta itibarıyla Süper Lig'de en fazla gol atan (20), şut çeken (110), beklenen gol değeri üreten (13.9 xG) ve net pozisyon yakalayan (29) takım olarak 18 puanla liderliğini sürdürdü. 

Kaynak: Galatasaray Resmi sitesi