The Day Before stüdyosu neden kapandı? Steam’de PARA İADE TALEBİ nasıl yapılır?

Geçtiğimiz günlerde Steam üzerinden piyasaya sürülen The Day Before kısa bir müddet sonra kapandı. Oyunu satın alan kullanıcılar ise The Day Before neden kapandı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. The Day Before kapandığı için satın alımın da rastgele bir kıymeti olmadı ve kullanıcılar iade talebi oluşturmak istiyor. Pekala, Steam iade talebi nasıl oluşturulur?

Yaşanan tüm gecikmelere karşın The Day Before 7 Aralık tarihinde Steam'de piyasaya sürüldü. Fakat oyun, çok geçmeden finansal olarak başarısız olduğu için stüdyo kapandı. Oyunu satın alan kullanıcılar ise Steam iade talebi nasıl oluşturulur? sorgusu yapıyor. Ayrıntılar haberimizde...

THE DAY BEFORE STÜDYOSU NEDEN KAPANDI?

The Day Before, yaşanan gecikmelerin akabinde 7 Aralık tarihinde Steam'de piyasaya sürüldü. Lakin yanlışları, özgünlük eksikliği ve reklamı yapıldığı üzere bir MMO (devasa çok oyunculu çevrimiçi) tecrübesi sunamadığı için yaygın olarak eleştirilen, çok heyecanlı bir zombi nişancı oyunuydu.

200.000'den fazla kopya satmış olmasına karşın oyunun geliştirici şirketi Fntastic, finansal olarak başarısız olduğu için kapatıldığını açıkladı ve oyun Steam üzerinde satıştan kaldırıldı.

Fntastic'ten yapılan açıklamada "Elimizden gelen her şeyi yaptık lakin ne yazık ki kapasitemizi yanlış hesapladık." sözleri yer aldı.

Ayrıca şirket The Day Before oyununun tüm fragmanlarını YouTube kanalından da kaldırdı.

Oyuncular Steam üzerinden satın aldıkları The Day Before oyununu nasıl iade edeceklerini merak ediyorlardı.

Steam'in siyasetleri mucibince bir oyunu iki saatten az bir müddet oynamış olan kullanıcılara iade talepleri için iki haftalık bir müddet tanıyor.

Öte yandan çok alışılageldik bir durum olmaması nedeniyle Steam'in The Day Before oyuncularına iki saatten fazla oynamış olsalar bile geri ödeme taleplerini kabul edeceği belirtildi.

STEAM PARA İADE TALEBİ NASIL OLUŞTURULUR?

Steam'de para iade talebi oluşturmak için Steam Yardım'a gidin, akabinde "Satın Almalar"a gidin ve The Day Before'a tıklayın.

Ardından "Bu eserle ilgili ne sorun yaşıyorsunuz?" kısmından uygun gördüğünüz nedeni seçin (bu durumda muhtemelen "Oynanış yahut teknik sorun") ve iade talebinize devam ederek paranızı talep edebilirsiniz.