TFF’den flaş Muhteşem Kupa finali açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Üstün Kupa finaliyle ilgili açıklama geldi. Resmi siteden yapılan duyuruda, "Kulüplerimize gelir getirmesi gayesiyle Turkcell Muhteşem Kupa'nın yurtdışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonu'na aittir." sözlerine yer verildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe ortasındaki Harika Kupa finali, 29 Aralık tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, Kral Suud Üniversitesi Stadyumu'nda oynanacak müsabakanın proje ve yetkisinin büsbütün kendilerine ilişkin olduğunu açıkladı.

İşte o açıklama...

"29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın Başşehri Riyad kentinde bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda TSİ 20.45'te oynanacağını ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Kümesi TV kanallarından ATV'de canlı olarak yayınlanacağını daha evvel duyurduğumuz, tertip yetkisi Federasyonumuza ilişkin olan Turkcell Harika Kupa karşılaşması ile ilgili bir web sitesinde çıkan "Suudi Arabistan'da final Ali Koç'un fikri mi" başlıklı yazıda maçın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç'a ilişkin olduğu savının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. TFF olarak Türk futbolunun iktisadını güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak gayesiyle çok kıymetli projeler üzerinde çalıştığımızı daha evvel de söz etmiştik. Bu vizyonla tekrar altını çizerek hatırlatmak isteriz ki kulüplerimize gelir getirmesi emeliyle Turkcell Harika Kupa'nın yurtdışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonu'na aittir. Bahisle ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya prestij edilmemesini tekrar ehemmiyetle rica ederiz."