TFF, Seçimli Mali Genel Kurul’un 18 Temmuz’da yapılacağını yineledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Seçimli Mali Genel Kurul'un kulüplerin büyük çoğunluğunun sağduyulu tavrı nedeniyle 18 Temmuz'da yapılacağını yineledi.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, kimi kulüplerin ve yöneticilerinin ferdî hırs, çıkar ve menfaatlerini ulusal menfaatlerin önünde tuttuğu belirtildi.

Söz konusu kulüplerin seçim sürecini aceleye getirmeye çalıştıkları vurgulanarak, "Seçimli kongre ve imza süreci kulüplerimizin büyük çoğunluğunun sağduyulu tavırlarıyla maksadına ulaşamamıştır. Daha evvel de ilan ettiğimiz üzere TFF Seçimli Mali Genel Kurulu 18 Temmuz tarihinde yapılacaktır. Bu süreçte Türk futbolunun ortak menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak son derece sorumlu davranan Türk futbol ailesinin büyük çoğunluğuna tekrar teşekkür ederiz." denildi.

TFF'NİN TÜRK FUTBOLUNUN AMİR KURUMU POZİSYONUNU SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİ AKTARILARAK, ŞU SÖZLERE YER VERİLDİ:

"Bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarının tutarsız mazereti olarak sporseverlerin önüne TFF'nin ve konseylerinin atılma eforu, TFF'nin kurumsal yapısının zaafiyete uğratılmaya çalışılması Türk futboluna ihanet etmektir. Türkiye'deki futbol ailesinin her kademede ve her koşulda gerçek bilgilenmesi için tüm şeffaflığımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Rastgele bir kulübümüzün ve kulüp liderimizin makûs niyetli ve maksadı Türk futbolunu kıymetsizleştirmek olan birtakım odakların manipülasyonlarına maruz kalmamaları için talep ettikleri her türlü takviyesi ve bilgiyi kendileriyle paylaşacağımızı da bilmelerini isteriz."

EN KIYMETLİ KONSANTRASYONLARININ ULUSAL EKİBİN BAŞARISI OLDUĞU DA LİSANA GETİRİLEN AÇIKLAMA, ŞÖYLE SON BULDU:

"Bu açıdan bilhassa Türk futbolunun içine sokulmaya çalışılan kaos ortamına hizmet etmemek ve amacı dünya futbolunda kelam sahibi olmak olan güzide kulüplerimizin saygıdeğer lider ve pahalı yöneticilerinin hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan kimi kaynakları referans almaması da büyük ehemmiyet arz etmektedir. Çünkü gönül verdiği renkler birbirinden farklı olsa da ay-yıldızlı forma kelam konusu olduğunda A Ulusal Ekibimizle birlikte tek yürek olan milletimize duyduğumuz sorumluluğumuz gereği Avrupa Futbol Şampiyonası arifesinde Türk futbolunun amir kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun en değerli konsantrasyonu A Ulusal Kadromuzun başarısı olacaktır."