TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan hakem eleştirilerine yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig'de maç yöneten hakemlere yönelik eleştirilere yanıt verdi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, ligin marka değeriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Nesine arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. Süper Lig resmi sponsorluğu ve 2. Lig ile 3. Lig isim sponsorluğuna ilişkin anlaşmanın tanıtım toplantısı, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yanı sıra Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Nesine Üst Yöneticisi Halit Gülbakanoğlu, 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Bolat ve 3. Lig Kulüpler Birliği Temsilcisi Rafet Orhan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun marka değerini arttırmak için çalıştıklarını belirterek "Bu marka değerini ne kadar arttırırsanız sponsorlarınızdan da o kadar gelir elde edersiniz. Nesine.com'a teşekkür ediyorum. Hep birlikte çalışacağız. Türk futbolunun layık olduğu yere gelmesi için gelirlerin artması gerekiyor. Biz de kulüp başkanlığından geliyoruz. Benim dönemimde futbolun marka değeri çok daha yukarılardaydı. Yaşadığımız talihsiz yönetimsel hatalardan dolayı sporu kendi ruhunun dışına çıkarıp farklı mecralara çektiğimiz için çok değer kaybetti." dedi.

"AHLAKLI BAŞARI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"

Kulüpler Birliği Başkanı Koç ile bu konuda aynı düşüncede olduklarını aktaran Hacıosmanoğlu, "Ahlaklı başarı her şeyden önemlidir. Bir takım şampiyon oluyor, öteki takımların başarısız addedildiği ortamda marka değerini yukarı çıkaramıyorsunuz. Sahada yarışacağız. Futbolun asıl patronu kulüplerimiz ve onları yönetenler. Marka değerini yukarı çıkarmakta başkanların daha çok sorumluluğu var. Bu anlayışı Türk futboluna yerleştirirsek marka değerimizi yukarı taşırız, sponsorlarımızın da katkıları artacaktır. Böylece Türk futboluna daha güzel hizmetler yapma fırsatımız olur. Futbolun marka değerini futbol ailesiyle birlikte layık olduğu yere taşıyacağız." diye konuştu.

Kaçak yayını engellemenin en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, "Ciddi çalışmalarımız var. Belki bunu sıfıra indiremeyeceğiz ama o seviyeye getirmeye çalışacağız. Hedefimiz tamamen engellemek. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Kaçak yayını ortadan kaldırmak tek hedefimiz." dedi.

"BABADAN OĞULA SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Hakem konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

Zamana ihtiyacımız var. Genç kardeşlerimiz var. Bu konuyla ilgili MHK ile irtibat halindeyiz. Karakterli, kafasının arkasında tilki olmayan hakemlerimizi en kısa zamanda yetiştireceğiz. Bu sürede ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Hedefimiz hataları en aza indirmektir. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Genç kardeşlerimizi ahlaklı olarak yetiştireceğiz. Sahaya çıktıklarında renk ayrımı yapmadan kuralları uygulayacak yürekli kardeşlerimiz var. Hakemlerin arkasında güven verecek şekilde durursanız onlar da sahada sizi öyle temsil eder. Birlikte daha güzel günleri ve hakemleri göreceğiz. Bu babadan oğula hakem sistemini kökten değiştireceğiz. Kulüplerimizin de bu konuda şikayetçi olmasını ortadan kaldıracağız. Sportif başarıların sahada kazanılması için elimizden geleni yapacağız.

ALİ KOÇ: "YAŞANANLAR KULÜPLERİN KONTROLÜNDE DEĞİL"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, kulüplerin gelirlerini arttırmak üzerine çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Kulüpler Birliği olarak toplantı yaptıklarını ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Konuştuğumuz konulardan biri futbolun ekonomik durumu ve 5 yıllık yol haritasıyla nasıl daha sağlıklı bir ekonomiye sahip oluruz diye toplandık. Gelir tarafını arttırmamız gider tarafını düşürmemiz lazım. Son 5 yılda Türk futbolunun ekonomik olarak yaşadıklarına bakınca yaşananların hiçbiri kulüplerin kontrolünde değildir. Yanlış, gereksiz transfer diyebilirsiniz ama bugün yayın gelirlerinin 500 milyon dolardan 96 milyon dolara düşmesi, vergilerin 15'ten 40'a çıkması, dövizin ve faizlerin geldiği nokta ve pandemi kulüplerin sorumluluğunda konular değil. Sürdürülemez bir ekonomi haline gelmiştir. Burada geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık ve 5 yıllık bir harita için anlaştık. Bu noktada sponsorlar çok önemli. Sponsorlarımızı cezbetmek, tatmin etmek, yatırımın karşılığını aldığını hissettirmek en önemli vazifemiz. Hem kendi ligimizde hem UEFA'da potansiyelimizin hak ettiği başarıyı yakalaması için ekonomik durumun sağlam olması lazım. Marka değeri arttıkça rakamlar da gelecektir."