Tepe savaşı

Galatasaray, liderliğini sürdürmek için Fenerbahçe deplasmanına çıkıyor. Üstün Lig'e 5'te 5 ile başlangıç yapan Galatasaray, 20.00'de ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Derbide 3 puan için alana çıkacak Okan Buruk'un öğrencileri, Kadıköy'den dorukta dönmeyi planlıyor.

Süper Lig'e süratli bir giriş yaparak 5'te 5 ile tepeye çıkan Galatasaray, bugün ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Aslan ile sarı-lacivertli takımı karşı karşıya getirecek dev derbi, saat 20.00'de başlayacak. Okan Buruk idaresinde Kadıköy'e dorukta gidecek Galatasaray, puan ya da puanlar alarak liderlik koltuğunu muhafazayı hedefliyor. Buruk ve öğrencileri, son iki dönemde olduğu üzere Fenerbahçe deplasmanından istediği sonucu alma üzerine çalışmalar yapıyor. Galatasaray'da erteleme maçı olan Gaziantep çabasında forma giyemeyen Osimhen ve Jakobs takımdaki yerine dönecek. Yeni transfer Sallai de forma giymeye hazır durumda. Savunmada Jakobs, Abdülkerim, Davinson ve Kaan'ın yeri büyük ölçüde garanti. Bir kanatta Barış'a baht verecek Okan Buruk, Yunus ve Sallai ortasında tercih yapacak. Sara ve Torreira'nın vazife yapacağı Aslan'da ileri uçta ise Osimhen yer alacak.

KADIKÖY'ÜN HAKİMİ!

Sarı-kırmızılı ekip, ligde Fenerbahçe'ye konuk olduğu son 7 maçtaki performansıyla dikkati çekiyor. Cimbom, Ülker Stadı'ndaki son 7 maçta yalnızca 1 kere mağlup oldu. Üçer defa de galibiyet ve beraberlik yaşadı.

GOLLERDE ÜSTÜN

Aslan, Kadıköy'deki son 7 maçta rakibine 8 gol atarken, 4 kere de topu ağlarında gördü. Sarı-kırmızılılarda Onyekuru iki defa fileleri havalandırırken, Oliveira, Kerem Aktürkoğlu, Icardi, Muhammed, Donk ile Falcao da birer gol kaydetti. Fenerbahçe'de ise Zajc, Serdar Dursun, Kruse ve Eljif, son 7 maçta Galatasaray'a birer gol atmayı başardı.

KÖTÜ SERİYİ FATİH TERİM İLE BOZDU

Cimbom, 20 yılı aşkın müddettir Kadıköy'de yenemediği .Bahçe'yi 23 Şubat 2020 tarihinde teknik yönetici Fatih Terim'in idaresinde mağlup etmişti. Sarı-kırmızılı kadro, Harika Lig'in 2019-2020 döneminin 23. haftasında Henry Onyekuru, Radamel Falcao ve Ryan Donk'un golleriyle rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup edip, 20 yıllık makus seriyi sonlandırmayı başarmıştı.

11 FUTBOLCU BİRİNCİ DEFA YAŞAYACAK

Bugün 11 oyuncu birinci kere derbide oynayabilir. Günay Güvenç, Metehan Baltacı, Efe Akman, Eyüp Aydın, Yusuf Demir ve yeni transferlerden Sara, Elias Jelert, Roland Sallai, İsmail Jakobs, Michy Batshuayi ile Victor Osimhen, Okan Buruk'un vazife vermesi halinde sarı-kırmızılı formayla birinci defa Fenerbahçe'ye rakip olacak.