TEMMUZ AYI AİLE TAKVİYE ÖDEMELERİ YATTI MI? | 2023 Temmuz Aile Takviye Ödemesi ayın kaçında yatacak? – Aile Dayanak Ödemesi sorgulama ekranı

Temmuz ayına ait Aile Dayanak Paketi Ödemeleri'nin ypaılacağı tarih vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dar gelirli vatandaşlara aylık olarak, 850 TL ile 1.250 TL ortasında yapılan ödemelerin ölçüsü ailenin gelirine nazaran belirlenirken vatandaşlar arama motorlarında Aile Takviye Ödemesi yattı mı? Temmuz ayı Aile Takviye Ödemesi ayın kaçında yatacak? sorularının karşılığı araştırılıyor. İşte Aile Takviye Ödemesi sorgulama ekranı ve tüm merak edilenler...

TEMMUZ AYI AİLE DAYANAK ÖDEMELERİ YATTI MI? | Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen dar gelirli vatandaşlara Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ödenen Aile Takviye Ödemeleri için, Temmuz ayına girilmesiyle birlikte araştırmalar sürat kazandı. 29 Temmuz 2022 tarihinden itibaren hesaplara yatırılan 850 lira ile 1250 lira ortasında değişen fiyatlar, hane içinde kişi başına düşen gelirin 1833,45 TL'nin altında olması halinde veriliyor. Pekala Temmuz Aile Dayanak Ödemesi yattı mı? Temmuz ayı Aile Dayanak Ödemesi ayın kaçında yatacak? İşte karşılıklar...

TEMMUZ 2023 AİLE DAYANAK ÖDEMESİ NE VAKİT, AYIN KAÇINDA YATACAK?

Temmuz ayı Aile Takviye ödemeleri ile ilgili şimdi resmi bir açıklama yapılmadı. Lakin Aile Dayanak Ödemeleri'nin ayın 15'ine kadar yatırılması bekleniyor. Öte yandan Temmuz ayında son bulacağı bilinen ödemelere ait Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan bir açıklama gelmedi.

TEMMUZ 2023 AİLE TAKVİYE PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına nazaran hesaplanan Aile Dayanak Programı ödemelerinde, gelir ölçüsüne nazaran yardım meblağı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına nazaran ödeme meblağları şöyle:

👉450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

👉450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

👉911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

👉1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DAYANAK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE VAKİT BİTECEK?

Aile Dayanak Programı'nda 12 ay boyunca tertipli olarak ödeme yapılacak. 850 ile 1.250-TL ortasında değişen meblağlarda olmak üzere en fazla 12 ay müddetle Aile Dayanak Programı ödemesi gerçekleştirilecek. 12 aylık ödeme periyodunun son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu periyodun ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek kelam husus dayanak programı sona erecektir.

AİLE TAKVİYE ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK, MÜRACAAT KOŞULLARI NEDİR?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes takviyeden yaralanabilecek. Mevcutta toplumsal takviye yardımı alanlar da ek olarak bu dayanağı alabilecek.

Aile Takviye Programına başvuran kişinin:

Ayrıca takviyeden yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net taban fiyatın 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa takviyeden yararlanılabilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN AİLE DAYANAK PROGRAMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Kapsamın genişletilmesi ile birlikte getirilen Çocuk Takviye Bileşeni ile hak sahibi hanelere sağlanacak ek dayanak fiyatları, hanedeki çocuk sayısına nazaran belirlenmiştir. Bu kapsamda çocuk sayılarına nazaran ödenecek meblağlar şöyle belirlenmiştir:

👉1-2 çocuklu haneler: 350 TL

👉3 çocuklu haneler: 450 TL

👉4 çocuklu hanelere: 550 TL

👉5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650

AİLE TAKVİYE PROGRAMI'NIN HEDEFİ NEDİR?

Başkan Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile takviye programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Takviyelerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" diyerek muhtaçlık sahibi ailelere dayanak olmayı hedeflediklerini paylaşmıştı ve programın gayesini bu sözlerle ifade etmişti.

AİLE DAYANAK PROGRAMI MÜRACAATLARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Dayanak Programı müracaatları e-Devlet üzerinden kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) ya da bakanlığın rastgele bir kurumuna giderek başvurusunu tamamlayabilecek.