Tarım Bakanlığı açıkladı: İşte hileli zeytinyağı satan firmaların tam listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilinde yapılan denetimlerin ardından ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı anlaşılan firmaların listesini yayımladı. Sucuktan ete, peynirden çaya yüzlerce farklı ürünün yer aldığı listeye, sahte zeytinyağları damga vurdu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, firmaların ürünlerine peş peşe zamlar yapmasına neden olurken, artan hayat pahalılığına karşı uygun fiyatlarla ürün satarak pazar payını artırmak isteyen bazı firmalar, ürettikleri yiyeceklerde taklit ve tağşişe başvuruyor. Türkiye'nin tamamında yapılan denetlemelerin ardından kapsamlı bir liste yayınlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürün satışında bulunduğu tespit edilen firmaları kamuoyuna duyurdu. 

Peynir, et, çay ve birçok farklı alandaki ürünlerde yapılan aldatmaya yönelik girişimler hakkında uyarılarda bulunulan listede en dikkat çeken kısım, zeytinyağı ürünlerinde insan sağlığına zararlı ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik maddeler kullanan şirketler oldu. 

TEREYAĞININ ARDINDAN ZEYTİNYAĞLARI DA HİLECİLERİN RADARINDA 

Yıllardır market raflarında satışa sunulan birçok margarin bazlı ürünün ambalajında kullanılan yanıltıcı içerikler ile bu ürünleri tereyağı şeklinde satmaya çalışan firmalar, yaşanan enflasyonun ardından binlerce liralara ulaşan zeytinyağı fiyatlarıyla birlikte odaklarını zeytinyağı üretimine kaydırdı. 

İşte Ticaret ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan listede zeytinyağı üretiminde taklit ve tağşiş yaptığı belirtilen firmaların listesi...