Susturucu, silah, balistik yelek ve uyuşturucu ile yakanlandılar, hepsi serbest kaldı

İstanbul’da narkotik suçlarına yönelik çalışma yapan polis ekipleri 3 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı. Aramalarda, biri havalı toplam 12 silah, balistik yelek, susturucu ve yaklaşık 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Operasyon, İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak uyuşturucuya yönelik çalışma yapan ilçe ekipleri bazı şüphelileri belirledi.

Z.C.U., Ö.K. ve R.K. isimli şüphelilerin uyuşturucu ve silah ticareti yaptığı belirlendi. Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde aktif olan şüphelilerin Sancaktepe, Meclis Mahallesi'ndeki bir kafeyi depo olarak kullandıkları belirlendi.


12 SİLAH VE UYUŞTURUCU

Çalışmaların ardından belirlenen adreslere ve depoya operasyon düzenlendi. Z.C.U., Ö.K. ve R.K. isimli şüpheliler yakaladı.  Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 tüfek, 1 havalı tabanca, 1 balistik çelik yelek, 1 susturucu, çok sayıda mermi ve 919 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDILAR

Yakalanan şüpheliler hakkında “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan adliyeye gönderildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.