Surlardaki caniyi komşuları anlattı. 5 yıldır İkbal’e takıntılıydı

İstanbul Fatih'te yaşanan korkunç cinayetlerin ardından, katil zanlısı Semih Çelik'in komşularından gelen ifadeler, olayın boyutlarını daha da derinleştiriyor.

19 yaşındaki Semih Çelik'in, 2 genç kızı katlettikten sonra intihar etmesiyle sarsılan Türkiye, şimdi de genç adamın zihin dünyasına dair ürkütücü detaylarla karşı karşıya. Komşularının ifadelerine göre, Çelik uzun yıllardır cinayet kurbanlarından biri olan İkbal Uzuner'e takıntılıydı. Bu takıntı, Çelik'i başka kızlarla ilişkilere sürüklese de, İkbal'e olan düşkünlüğünü azaltmamıştı.

"İkbal'i elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbal'i kıskandırmaya çalışırdı" diyen komşular, Çelik'in zihnindeki saplantının boyutlarını gözler önüne seriyor.

Komşularının ifadelerine göre, Çelik içine kapanık, asosyal ve insanlarla iletişimi zayıf biriydi. Psikolojik sorunları olduğu bilinen Çelik'in, takıntısı nedeniyle defalarca tedavi görmeye zorlanmış ancak bu çabalar sonuç vermemişti.

Semih Çelik'in komşuları şunları kaydetti:

"5 YILDIR İKBALE TAKINTILIYDI"

"Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal'e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbal'i kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi."

"İNSAN SEVMEYEN BİR TİPTİ"

"İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhattap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti."

"5 KEZ HASTANEYE YATIRILMAK İSTENDİ"

"Takıntısından dolayı Psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti."