Spor muharrirleri Rigas Skola – Galatasaray maçını kıymetlendirdi

Son dakika Galatasaray haberleri: UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Rigas Skola ile Galatasaray karşı karşıya geldi. İki grup alandan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak puanları paylaştı. Fotomaç Gazetesi muharrirleri, Rigas Skola - Galatasaray maçını dikkat çeken tabirlerle kıymetlendirdi. İşte o yazılar... (GS spor haberi)


ZEKİ UZUNDURUKAN – GALATASARAY'A TALİSCA LAZIM

Rigas Skola, Letonya liginin son şampiyonu. İklim kuralları nedeniyle Kasım'ın ortalarında ligleri bitecek. Dolayısı ile en formda ve en ritim yakaladıkları periyot... Statları bile UEFA standartlarına uymadığı için maç, Daugava'da oynandı. Galatasaray takımı ile Rigas kadrosu ortasında kalite ve güç tarafından güneş ışığı ile mum aydınlığı kadar fark var.


Ancak Galatasaray üzere teknik kapasitesi yüksek kadroların, Rigas Skola'ya karşı âlâ futbol oynamaları da zordur. Zira alanda yalnızca savaşan ve oyun bozan bir ekip Rigas! Buna karşın maça uygun başlayan ve mükemmel iki gol bulan bir Galatasaray izledik birinci yarıda. PAOK maçında muazzam oynayan ve gol de atan Yunus Akgün dün de sahanın en güzellerinden biriydi. Mertens'in golünün mimarı olan Yunus, Davinson Sanchez'den gelen Hagivari pasa çok güzel hareketlendi ve jeneriklik bir gol attı.


Maç boyunca kalabalık Rigas Skola savunması ortasında varlık gösteremeyen İcardi yeniden de Mertens'in golünün asistini yaptı. Galatasaray üzere ekipler bilhassa de Avrupa arenasında dünkü üzere (ilk gol) acemice bir gol yememeli. Sonuçta rakibin ileriye attığı sahipsiz bir topa evvel Davinson Sanchez sonra da Abdülkerim Bardakçı müdahale edemedi.


İkinci yarıya çok âlâ başlayan Rigas Skola, skoru 2-2'ye getirdi. Dün şunu gördük ki, Muslera'nın olmadığı maçlarda Galatasaray savunması çok yanılgı yapıyor. Rakibin orta yapmasına mani olamayan Barış Alper ve adamını kaçıran Abdülkerim'in ortaklaşa ikinci golde kusuru vardı. Skor 2-2'ye geldikten sonra Okan hoca, 64'te Batshuayi atağı ile çift forvete döndü. Lakin çift forvete dönmek de Galatasaray'ın oyununa bir hareket ve atak zenginliği getirmedi.


Mertens'in hoş bir frikik atışı vardı, onu da kaleci Ondoa kurtardı. Galatasaray'dan hoş bir oyun ve fark beklerken, maç boyunca konuma girmekte bile zorlanan bir Galatasaray izledik! Gabriel Sara'yı göklere çıkaranlar, Skola maçında alıcı gözle Sara'yı bir izlesinler! Sara makus futbolcu mu? Hayır değil. Ancak bir yıldız da değil. Galatasaray tarihinin en değerli transferi, Rigas Skola karşısında tel tel döküldü! Halbuki en kıymetli transfer demek, maç kazandıracak oyuncu demek! Benim itirazım buna! Galatasaray'a acil Talisca lazım!


MUSTAFA ÇULCU – HAFİFE ALMANIN BEDELİ

Lig maçında rotasyon yapan Okan hoca akşam maçta risk almadı. Lakin önde daima bir fazla dokunuş yapan oyuncu kümesinin olması savunmaya dönüşlerde dertler yarattı. Hakikaten yenilen birinci golde Abdülkerim geriden nal topladı, ikinci golde de pasif kaldı, rakibine müdahale edemedi. Haddini bilerek son derece sabırlı ve temkinli oynayan Rigas Skola bu futbol aklı ile iki gol buldu.


Galatasaray'ın attığı birinci golde Mertens'in ortaya koşusu ve kaliteli dokunuşu ikinci golde Sanchez'in her geçen gün formu artan Yunus Akgün'e asisti ile gelen şahane golde Kerem Aktürkoğlu efekti verdi. Torreira akşam tesirli olamayınca oyundan alındı. Rakibin daha konsantre olması, Galatasaray'ın temposuz oyunu kolay top kayıpları ve rakibini hafife almanın bedelini beraberlikle ödedi.


UEFA'da maç sayısı artınca eldeki tüm FIFA hakemleri değere bindi. 2016 dan bu yana FIFA listesinde bulunan 36 yaşındaki Slovak hakem Filip Glova da bunlardan biri. Onun için bu maç aslında itibar açısından çok kıymetli. Fakat alanda yer alış ve konum takibi açısından zahmetli. Konumlara uzak kalıyor, yürüyerek maç yönetiyor. Maçta aslında tempo yok bir de kolay temaslara fauller çalınca tempo düzgünce düştü.


Maçın çabucak başında Toreira'nın şutunda hakem topun önünden sıkıntı kaçtı. Az daha şut sırtında patlayacaktı. Kerem Demirbay şut atacakken hakem tekrar topun önünde baraj yaptı mahzur oldu. UEFA bu çeşit hakemlere maç vererek Avrupa Ligi'nin kalitesini provoke ediyor. Aldatmadan ötürü Yunus'a gösterdiği kart gereksizdi. Denetimsiz faulleri sebebiyle Panic ve Ikaunieks ve Kerem Demirbay'a çıkan sarı kartlar hakikat. Son dakikalarda faul bekleyen Rigas Teknik Yöneticisi reaksiyon verince sarı kart gördü. Hakemin maçın sonucuna etki edecek yanlışı yok. Koşmadan terlemeden yorulmadan maçı bitirdi.


LEVENT TÜZEMEN – HASTALIK SÜRÜYOR

Galatasaray'da "Farklı öne geçip sonra rakibe yakalanma" hastalığı sürüyor. Riga ekibi otobüsü savunmanın önüne çekmiş, topu Galatasaray'a vermiş ve kontratak pususuna yatmıştı. Galatasaray Yunus'un hazırladığı durumda İcardi'nin baş vuruşunu fırsatçılığı sayesinde Mertens gol yaptı.


Oyunun ve topun hakimi Galatasaray'ın elindeydi. Sanchez'in 70 metrelik pasına koşan Yunus kusursuz bir gol attı. Rakibin gücüne bakınca "Galatasaray farka gidecek" anlayışına kapıldım lakin yanıldım. Riga kolay bir gol attı, konumda Sanchez adamını kaçırdı, Abdülkerim geride kaldı, Günay atılan şutta topu "Olmadı bir daha vur" üzere rakibin önüne kesti ve golü yedi. Günay tıpkı golü PAOK maçında yedi ve kurtardığı topu rakibin önüne kesti.


Okan Buruk maalesef oyunu okuma ve hangi oyuncunun oyundan çıkması konusunda kusurlar yapıyor. Ya yardımcıları yardım etmiyor, ya da Okan Hoca yardımcılarının ihtarlarını dinlemiyor. Maçın başından itibaren Kaan Ayhan sağbekte tank üzere oynuyordu. Riga da daima sağdan yükleniyordu. İkinci yarı Riga sağdan iki sefer geldi ikisini de Abdülkerim önledi. Üçüntü atakta da gol geldi. Skor 2-2 olduktan sonra Okan Buruk Kaan'ı oyundan aldı. Hoca olarak bu değişikliği çok evvelden yapman gerekirdi.


Barış Alper formsuz. Çok şey yapmak istedi lakin inanılmaz toplar kaybetti. Zira Barış eski gücünde değil. Galatasaray yeniden elindeki avantajı kaybetti. Bakalım Galatasaray'a iki gol atan Riga ekibi kalan 6 maçta bir ekibe iki gol atabilecek mi? Okan Hocam artık "Sorumluluk benim" üzere açıklama yapma zira sen de zihinsel olarak formda değilsin. Abdülkerim çıktığında Nelson varken Berkan stoper olmaz. Torreria çıkıp çok övdüğün ancak bal yapmayan Yusuf girmez. Kurtul artık saplantılarından.. Hislerinle değil aklınla hareket et..