Spor müellifleri Galatasaray – Alanyaspor maçını kıymetlendirdi

Trendyol Süper Lig'de 8. hafta maçında Galatasaray alanında Alanyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar Yunus Akgün'ün golüyle alandan 1-0 galip ayrıldı. Fotomaç gazetesi müellifleri, Galatasaray - Alanyaspor maçını dikkat çeken tabirlerle kıymetlendirdi. İşte o yazılar...


LEVENT TÜZEMEN - GÜZEL DEĞİL İSTEKLİ!

Rigas maçının takımını Okan Buruk, "Size güveniyorum, Alanya maçını çıkın oynayın, kazanın ve taraftarınıza kendinizi affettirin" anlayışı ile alana sürdü. Takımda tek fark Muslera'nın geri dönüşüydü. 60 dakika boyunca G.Saray çok uygun oynamamasına karşın istekli ve coşkuluydu. Oyunun denetimi G.Saray'daydı. Alanyaspor kalecisi Ertuğrul önemli durumları kurtardı. Yunus'un kabına sığamaması, istekli hali, G.Saray'ın hamlede tesirli olmasını sağladı. Sara'nın enfes pasında Yunus'un topu denetim etmesi ve yaptığı aşırtma ile golü atması alkışlanacak hoşluktaydı. Şayet Barış, Mertens, Sara final paslarında topun şiddetini ayarlayabilselerdi G.Saray skor zenginliği yaşayabilirdi. Bilhassa Barış Alper'de çok önemli düşüş var. Barış'ın ayakları ile beyni tıpkı frekansta buluşmuyor.


Özellikle girdiği konumlarda vilayetle golü ben atayım saplantısında çıkamayıp pas vermeyi düşünmemesi İcardi ve Mertens'in gol atmalarını engelledi. Barış'ın nitekim dinlenmeye muhtaçlığı var. Türkiye'deki maçları izleyen Montella'nın Barış'ın düşüşte olduğunu görmesine karşın ulusal ekibe çağırması bence kusur. G.Saraylı oyuncularda 60. dakikadan sonra önemli bir yorgunluk gözlemledim. Bu durum, G.Saraylı oyuncularda gol yeme korkusu ile panik ve telaş yaratırken Alanya cesaretlenip daha fazla atak yaptı. Tabela üzerinden bakarsak G.Saray, değerli üç puan aldı. Ulusal maç ortasının hem Okan Buruk hem de G.Saraylı oyunculara toparlanmaları ve tekrar ritim yakalama ismine bir talih olacaktır.


MUSTAFA ÇULCU - ZİYAN VERİYORSUNUZ

Galatasaray golü bulana kadar Alanya kalesini ablukaya aldı. Yunus hafta ortası Rigas'da attığı golün birebirini burada da attı. Orada asisti Davinson dan burada Sara dan geldi. Alanyaspor'un birinci tesirli atağı 35'te geldi. O ana kadar istatistiklerinin karşısı daima sıfırdı. Oyunda Galatasaray üstünlüğü devam etti lakin bir türlü maçın fişini çekemedi. 65'ten sonra tempo düştü. Barış ve Yunus'ta top kayıpları başladı. Seyirci yeni bir travma yaşar mıyız telaşı içindeydi. Hakem Mehmet Türkmen 6'da Balkovic'e gösterdiği sarı kartta haklıydı. Tam hakemlik karakterini ortaya koydu diyecektim ki... 10'da Mertens topsuz alanda Augusto'nun hızına o denli bir dirsek attı ki şiddetli hareketten kırmızı kart nasıl olur diye sorarsak işte bu diyeceğimiz bir konum lakin hakem faul dahi vermiyor!


Hakemliğin bittiği nokta. Bu dakikadan sonra hakem olarak koşsan, alanda basmadık yer bırakmasan, fauller çalsan, sarı kartlar çıkarsan sana kim inanır, kim hürmet duyar? Mertens'e kırmızıyı gösterememişsin, VAR'da Yaşar Kemal Uğurlu uyumuş, oralı bile olmamış! Biz daha neyi konuşacağız? 72'de Balkovec'i kaçıran, geride kalan Abdülkerim'in hareketi bariz gol talihi. Bunu alanda hakem verecek lakin VAR'a yaslanıyor. Şayet Balkovec kendini attı diyorsan bas sarıyı, zati sarısı var, ikinci sarıdan at. Çekmelerin tutmaların şiddetine alanda hakem karar veriyor fakat olağan alanda hakem varsa... Uzatmalarda faulü vermiyorsun sonra Muslera'ya sarı gösteriyorsun. Oyunu bozan hakem olarak sensin... Hakemliği yönetenler; jet süratiyle talimatları bireye özel değiştirip, FIFA hakemi yapıyorsunuz ya, farkında mısınız bilmem fakat jet süratiyle ülke hakemliğini bitiriyorsunuz. Tecrübe kazanmadan, majör kusurlarına karşın bu genç hakemi bu türlü yüksek kalite maçlara vererek ülke futboluna ve kendisine büyük ziyan veriyorsunuz.


ZEKİ UZUNDURUKAN - GALATASARAY ANAHTARI KAPININ ÜZERİNDE BIRAKMADI!

Galatasaray için yeniden çok sıkıntı bir maç oldu. Bilhassa son kısım adeta kaygı sineması üzereydi. 22 günde 7. maçına çıkan, son iki maçında skoru koruyamayan Galatasaray, Alanyaspor karşısında müsabakaya muazzam bir ön alan baskısı ile başladı. Ön alan baskısı ile rakibi çözemeyen sarı-kırmızılılar, Alanyaspor kalesini adeta şut yağmuruna tuttular. Bu tesirli şutlarda Ertuğrul Taşkıran kalesinde devleşti. Birinci yarıda 5 net kurtarış yaparak kadrosunu ayakta tutmaya çalıştı.


Son haftalarda attığı gollerle yıldızlaşan ve Galatasaray'a hayat veren Yunus Akgün, dün de jeneriklik bir gol attı ve 3 puanı getirdi. Maç boyunca çok çalıştı, rakip savunmaya çok sıkıntı anlar yaşattı. Galatasaray'da bu dönem Yunus Akgün'ü çok fazla konuşacağız muhakkak ki... Alanyaspor maçın birinci yarısında ne hamle yapabildi ne de savunma! Halbuki karşısında yorgun ve moralsiz bir Galatasaray vardı. Galatasaray ismine maçın en güzellerinden biri de İsmail Jakobs'tu. Harikulade bir sol bek performansı ortaya koydu. Rakip oyunculara adeta nefes aldırmadı. Gabriel Sara çok çalıştı, orta alanı Torreira ile ayakta tuttu. Mertens yorgun savaşçı üzereydi. Maçın son kısmında oyundan çıkan İcardi, alanda kaldığı mühlet içinde arı üzere çalıştı ancak herkes İcardi'den gol beklediği için Arjantinli yıldızı eleştiriyor. Bence İcardi çok şey yapıyor grubu ismine alanda.


Skorun 1-0 devam etmesi, RAMS Park'taki taraftarları ve kenardaki Okan Buruk'u huzursuz etti. 'Son iki maçtaki makus senaryo, sanki tekrarlanır mı?' soruları geldi Galatasaraylılar'ın akıllarına. Bu nedenle Okan hoca, oyunun son anlarında skoru korumak için dinç oyuncuları maça dahil etti. Lakin Alanyaspor ikinci yarıda Galatasaray'ın üzerine çok geldi. Bilhassa son anlarda beraberlik golüne de çok yaklaştılar.


Bu dakikalarda Davinson Sanchez kritik müdahaleleri ile galibiyetin mimarlarından biri oldu. Mertens'in yerine oyuna giren Roland Sallai suratı ve hamleye katkısı ile dikkat çekti. Ertuğrul Taşkıran maçı 7 net kurtarış yaparak tamamladı. Bu galibiyet Galatasaray'a ilaç üzere geldi. Kara bulutlar dağıldı, gerilim sona erdi. Oyun tahminen çok âlâ değildi lakin başkan Galatasaray, ulusal maç ortasına moralli girmiş oldu.