Sözcü yazarı Öztürk: Gülen’in yerine kim getirilirse getirilsin, örgüt birden çok parçaya ayrılacak

"Yediği darbelere rağmen, Fetullah Gülen, örgütünü ayakta tutmayı başardı. Ancak vefatından sonra o yapıda büyük bir dağınıklık başlayacağına da kesin gözüyle bakılabilir"

T24 Haber Merkezi

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini organize eden Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen (86), Mart 1999'dan beri yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletinde öldü. Gülen'in ölümünün ardından gündeme gelen sorulardan biri de Gülen'in yerine örgütün başına kimin geçeceği. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "Fetullah Gülen'in ölümünden sonra yerine kim getirilirse getirilsin, örgüt birden çok parçaya ayrılacak. Birlikteliği sağlamak için kuşkusuz yoğun çabalar da sürecek," dedi.

Öztürk, konu hakkında şöyle yazdı:

Fetullah Gülen'in ölümünden sonra yerine kim getirilirse getirilsin, örgüt birden çok parçaya ayrılacak. Birlikteliği sağlamak için kuşkusuz yoğun çabalar da sürecek. Son dönemde gelişen süreçte örgüt içinde yaşanan tüm olaylar birlikte değerlendirildiğinde "Âli Heyet"in görevini, icra heyeti yürütüyor. Âli Heyet" şu isimlerden oluşuyor:

Mehmet Vehbi Yavuzlar (Heyet başkanı), Ekrem Dumanlı (Genel Sekreter), Abdullah Aymaz, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, İsmet Aksoy, Cevdet Türkyolu, Muhammet Çetin, Adem Kalaç, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük (Yakın zamanda Nebahat İşbilen'in paralarının aktarılmasında yaşanan olaylara adının karışması nedeniyle gruptan ayrıldı.)

Ayrıca ihtiyaç duyulması, yani önemli kararların alınabilmesinde örgütsel bilgi ve tecrübelerinden faydalanılmak üzere heyete dahil olacakların isimleri şöyle: Mustafa Özcan, Harun Tokak, İsmail Büyükçelebi, Bahattin Karataş, Muammer Türkyılmaz

Örgütte 'Mistik adam' yok. Eylemci grup ise radikal grup oluşturmaya çalışacak. Cenazenin ABD'de kalmasını isteyenler, bunun gerçekleşmesi halinde mezar yerini 'Hakimiyet alanı'na çevirecek. Yediği darbelere rağmen, Fetullah Gülen, örgütünü ayakta tutmayı başardı. Ancak vefatından sonra o yapıda büyük bir dağınıklık başlayacağına da kesin gözüyle bakılabilir."

Yazının tamamı için .

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı'nı yazmak zorundaydım!