Söyleşide İlker Başbuğ’a “Fethullah Gülen” sorusu: “Gülen bütün memlekete sızarken siz ne yapıyordunuz?”

Söyleşide İlker Başbuğ'a "Fethullah Gülen" sorusu: "Gülen bütün memlekete sızarken siz ne yapıyordunuz?"

T24 Haber Merkezi

Antalya Kitap Fuarı'nda söyleşiye katılan 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bir katılımcı arasında Fethullah Gülen tartışması yaşandı.

'Hizmet hareketi'nden darbe girişimine Fethullah Gülen: Yaşamı boyunca siyasette kollandıktan sonra 'hain' ilan edildi

Antalya Kitap Fuarı'nda 26'ncı Genelkurmay Başkanı ve yazar Org. İlker Başbuğ da 'Cumhuriyet'in Dayandığı Temel İlkeler' konulu söyleşiye katıldı.

Söyleşiye katılan bir kişi Başbuğ'a, "Okumanın önemi tartışılmaz ama okumuş, ahlakı bozuk insanlar sıradan, köylü insanların verdiği zararın milyonlarca katını verdi. Siz yıllarca asker oldunuz, Genelkurmay Başkanı oldunuz. Neticesinde bu memleketi FETÖ'ye teslim ettiniz. Ergenekon'dan hapse tıkılınca oyuncağı alınmış çocuk gibi ağladınız. Fetullah Gülen bütün memlekete sızarken siz ne yapıyordunuz? Kemalist askerler neden grup kurmadınız?" diye sordu.

"'Ergenekon'dan Çıkış' kitabını oku"

Bunun üzerine Başbuğ, "Fikirlerine saygı duyuyorum. Ne dedim başta? 'Okumak' değil mi? 'Ergenekon'dan Çıkış' diye bir kitap var. Al onu oku, ondan sonra konuşalım" yanıtını verdi. Konuşmasına devam etmek isteyen Ahmet Önder'e, salondaki bazı katılımcılar da "Yanlış kişiye soruyorsun" diyerek tepki gösterdi. Önder görevliler tarafından salondan çıkarıldı.

26 ay hapis yatmıştı

İlker Başbuğ, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ergenekon davasında 'Darbeye teşebbüs' ve 'Terör örgütü yöneticiliği' suçlamalarıyla ömür boyu hapis cezası almıştı.

26 ay cezaevinde kalan Başbuğ'un, 6 Mart 2014'te Anayasa Mahkemesi'nin kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine dair kararı üzerine İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 7 Mart 2014 yılında tahliyesine karar verilmişti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 2019 yılında Yüce Divan sıfatıyla, 26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un, 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' suçlarından cezalandırılması istemiyle açılan kamu davasının, 'muhakeme şartının gerçekleşmemesi' nedeniyle düşmesine karar vermişti.


Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN - Hem Baba Vanga hem de Nostradamus 2025 için aynı kehanette bulunmuş!

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Bahçeli'nin Öcalan açılımına destek mesajı: İttifak olarak her şeyi hesaba katıyoruz; tüm araçları kullanarak terörsüz bir Türkiye inşa edeceğiz

TIKLAYIN - The Washington Post, 1980'lerden beri ilk kez bir başkan adayına destek açıklamadı: Jeff Bezos, kararı "Trump'tan korktuğu için" mi aldı?

TIKLAYIN - Elektriğe "gizli zam": 200 TL'lik fatura 500 TL civarına çıkacak

TIKLAYIN - Hızla yayılan ve dinozor yumurtasına benzeyen dev bir tür, kanala takılmış halde bulundu; bilim insanları şaşkın

TIKLAYIN - Ünlüler Instagram paylaşımından milyonlar kazanıyor; rekor Hande Erçel ve Gökçe Bahadır'da!

TIKLAYIN - Marmara Denizi’nde balıkçı ağına köpek balığı takıldı



 

Marksist bir babayla kanser araştırmacısı bir annenin kızı:
Kamala Harris kimdir?