Sosyal-İş Sendikası: Uluslararası Af Örgütü Yönetimi masadan kalkarak toplu iş sözleşmesini yok ilan etti

Sosyal-İş Sendikası: Uluslararası Af Örgütü Yönetimi masadan kalkarak toplu iş sözleşmesini yok ilan etti

DİSK’e bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret Kooperatif Ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal-İş), Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yönetiminin 5 ay süren görüşmelerin ardından masadan kalktığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “İnsan Haklarını korumak için küresel bir mücadele yürüten bir kurum olan Uluslararası Af Örgütünde çalışanların 15 yılda, kesintisiz 5 dönemde imzalanan Toplu İş Sözleşmeleri ile kazandığı sendikal haklarını tehlike altına sokan bu tutuma karşı mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz” denildi.

Açıklama şöyle:

“Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Sendikamız arasında bağıtlı Toplu İş Sözleşmesinin 2 ay gecikmeyle başlayan ve toplam 5 ay süren 2023 yılı görüşmeleri Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetiminin masadan kalkarak TİS'i yok ilan etmesi ile sonuçsuz kalmıştır.

İnsan Haklarını korumak için küresel bir mücadele yürüten bir kurum olan Uluslararası Af Örgütünde çalışanların 15 yılda, kesintisiz 5 dönemde imzalanan Toplu İş Sözleşmeleri ile kazandığı sendikal haklarını tehlike altına sokan bu tutuma karşı mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz.”