Son Dakika: Reuters duyurdu: BYD’nin ardından Chery… Yatırım görüşmeleri son aşamada

Son Dakika Haberi: BYD'nin ardından Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırımla ilgili sıcak gelişme... Chery International'ın Başkanı Zhang Guibing hafta sonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile görüştü. Bu gelişmenin ardından kritik gelişmeyi Reuters duyurdu. Ajansa konuşan bir yetkili, Chery ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini duyurdu.

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırımla ilgili gelişme yaşandı.

Bir Türk yetkili, Chery'nin Türkiye'de yatırım yapması konusundaki görüşmelerde son aşamalara gelindiğini söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada araç fabrikası kurmak için görüşmeler yürüten Chery'nin ne ölçekte veya hangi ürünleri üretmek için yatırım yapacağı konusunda bilgi vermedi.

Hali hazırda 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın başlıca taşıt üreticilerinden birisi olan Türkiye, yurt dışında üretim tesisi kurma arayışında olan Çinli otomobil üreticileriyle bir süredir görüşmeler yürütüyor.

BYD'den 1 milyar dolarlık yatırım

Çinli otomotiv üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolar yatırım ile yıllık 150 bin araç kapasiteli araç fabrikası kuracağını temmuz ayında açıklamıştı.

Son olarak Chery International'ın Başkanı Zhang Guibing hafta sonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile görüşmüştü.