SON DAKİKA OCAK AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2024 | Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık enflasyon sayılarını açıklamasıyla birlikte kira artış oranları en çok araştırılan bahisler ortasındaki yerini aldı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi'nin (Yİ-ÜFE) güncellenmesiyle birlikte kira artırımları da tekrar hesaplandı. Arama motorlarında araştırılan Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Enflasyona nazaran kira artış oranı nasıl hesaplanır? sorularının karşılığı haberimizde...

TÜİK Aralık ayı enflasyon sayıları netleşti. Bilgilerin gelmesi ile birlikte de Ocak ayı kira artış oranı muhakkak oldu. Ocak kira artış oranı işyerleri ve konutlar için yine güncellendi. Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu? sorusunun cevabı ve son dakika gelişemleri haberimizde...

OCAK 2024 KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE sayıları da netleşti. Yüzde 25'lik artırım hududu yalnızca konut için geçerli olacak. İşyeri kiraları için bu hudut uygulanmayacak.

Ocak ayı kira artış oranı yüzde 53,86 olarak belirlendi. Böylelikle kira kontrat müddeti kasım ayında dolan işletme sahipleri kiralarında tavan artırımı yüzde 53,86 olarak uygulayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı datalara enflasyon aralık ayında aylık bazda 2,93, yıllık bazda 64,77 olarak açıklandı. TÜFE'deki değişim 2023 yılı aralık ayında bir evvelki yılın birebir ayına nazaran yüzde 64,77 ve on iki aylık ortalamalara nazaran yüzde 53,86 oldu.

YÜZDE 25 KİRA ARTIRIMI NASIL HESAPLANIR?

Örnek konut kirası: 3.000 TL

Örnek konut kirası: 5.000 TL