SON DAKİKA: Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti (Metin Arolat kimdir, kaç yaşındaydı)

Son Dakik Haberi: Pop müzik sanatçıcı Metin Arolat 52 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Kozyatağı'nda bir otelde verdiği konser sırasında fenalaşan Arolat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Metin Arolat'ın ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu.

Türk pop müziğinin 1990'lı yıllardaki en ünlü isimlerinden Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti.

Aralarında pop star Tarkan dahil pek çok sanatçının klibinde yönetmenlik yapan Metin Arolat 52 yaşındaydı.

Ünlü şarkıcı İstanbul Kozyatağı'nda verdiği konser sırasında fenalaşara yere yığıldı. Kalbi duran Arolat'a kalp masajı yapıldı, akabinde ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Metin Arolat'ın hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

Metin Arolat kimdir?

28 Mayıs 1972 İzmir doğumlu olan Metin Arolat; Türkiye’nin köklü, tanınmış ailelerinden birinin mensubuydu.

Baba tarafından büyük dedesi Osmanlı Ordusu’nda refik rütbesiyle Hasan İzzet Paşa olan Metin Arolat’ın kuzeni ünlü mimar Emre Arolat, amcası ise geçen yıl hayatını kaybeden ekonomi gazetecisi Osman Saffet Arolat’tı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olam Metin Arolat, ağabeyi Demir Arolat trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kısa süre önce verdiği bir röportajda Metin Arolat, üniversiteden mezun olduktan sonra yönetmen olmak ve müzik yapmak amacıyla İstanbul’a taşındığını ifade etmişti.

İş hayatına Osman Üstündağ'ın ajansında başlayan pek çok ünlü ismin klip çekiminde yer alan Arolat, 1995'te yayınlanan 'Ayrılık Olmaz' albümüyle müzik piyasasına şarkıcı olarak girdi.

Aynı albümde yer alan ''Dert Değil' şarkıyla tanınan Arolat, hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüttü.

Ayrılık Olmaz, Yine Bir Başıma, Kabul Et, Lütfen Yaz Gelsin, Çok Daha Ötesi, Karavan gibi albüm ve single çalışmalarına imza atan Arolat, birçok markanın reklam filmindie de yönetmenlik koltuğunda oturdu.

Sanat dünyası şokta

Metin Arolat'ın 52 gibi genç bir yaşta ölümü sanat dünyasında şok etkisi yarattı.

90'lı yılların ünlü şarkıcıları arasında yer alan Reyhan Karaca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Yaktın içimi Metin. Mekanın cennet olsun, inanamıyorum hâlâ" ifadelerini kullandı.