SON DAKİKA: Barcelona’da Xavi depremi! Resmen açıklandı…

İspanya La Liga'da bu sezon şampiyonluğu Real Madrid'e kaptıran Barcelona'da Xavi Hernandez dönemi sona erdi. Barcelona Başkanı Joan Laporta, Teknik Direktör Xavi Hernandez'in önümüzdeki sezon takımın başında olmayacağını açıkladı. Laporta'nın bildirisi, Katalan devinin resmî internet sitesinden de duyuruldu.

'LAPORTA BİLDİRDİ'

Kulüpten, 'Xavi Hernandez sezon sonunda koçluk görevinden ayrılacak' başlığıyla yayınlanan metinde şu ifadelere yer verildi: "FC Barcelona Başkanı Joan Laporta bugün öğleden sonra Xavi Hernandez'e 2024-25 sezonunda A takım antrenörlüğü görevine devam etmeyeceğini bildirdi. Joan Gamper Sports City'de gerçekleşen toplantıya sportif başkan yardımcısı Rafa Yuste ve sportif direktör Anderson Luís de Souza, Deco ve Xavi'nin yardımcıları Òscar Hernández ve Sergio Alegre katıldı.

'SON MAÇINA ÇIKACAK'

FC Barcelona, Xavi'ye oyuncu ve takım kaptanı olarak eşsiz kariyerine eklediği antrenörlük görevi için teşekkür eder ve kendisine bol şans diler. Xavi Hernández ilk takım antrenörü olarak son maçına bu Pazar Sevilla'da çıkacak. FC Barcelona önümüzdeki günlerde A takımın yeni yapısını açıklayacak."