Slovakya hükümdarı

Fenerbahçe fırtınası devam ediyor... Bu dönem ligde ve Avrupa'da oynadığı 14 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, dün Slovakya'da 15'inci zaferini elde etti. Rotasyonlu bir takım ile Spartak Trnava karşısına çıkan sarı-kanarya, birinci 45'te istediği oyunu ortaya koyamadı. İkinci yarının birinci çeyreğinde de beklenen üstünlük alana yansımayınca teknik yönetici İsmail Kartal oyuna müdahale etti ve Szymanski ile Fred'i oyuna sürdü. Kartal'ın bu atılımı oyunu F.Bahçe'ye döndürdü.

Fenerbahçefırtınası devam ediyor... Bu dönem ligde ve Avrupa'da oynadığı 14 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, dün Slovakya'da 15'inci zaferini elde etti. Rotasyonlu bir takım ile Spartak Trnava karşısına çıkan sarı-kanarya, birinci 45'te istediği oyunu ortaya koyamadı. İkinci yarının birinci çeyreğinde de beklenen üstünlük alana yansımayınca teknik yönetici İsmail Kartal oyuna müdahale etti ve Szymanski ile Fred'i oyuna sürdü. Kartal'ın bu atağı oyunu F.Bahçe'ye döndürdü.

2.YARI AÇILDI

İki oyuncunun oyuna tartısını koymasıyla 70 dakikadır beklenen o gol Joshua King ile geldi. Ryan Kent'ten aldığı topla ceza alanına giren Norveçli oyuncu, kusursuz bir vuruşla Fenerbahçe'yi öne geçirdi. King, 81'de bir defa daha sahneye çıktı ve bu kere Fred'in pasında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 88'de Ofori ile Trnava farkı teğe indirdi. Szymanski ve Tadic'in golleri ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Müsabakayı 2-1 kazanan F.Bahçe, liderliğe yükseldi.

BÜYÜK REVİZYON

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi İsmail Kartal, Spartak Trnava maçında büyük revizyona gitti. As ekipten tam 9 ismi kesen deneyimli çalıştırıcı, kalede Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat'a talih verdi. Savunmada Djiku'nun yerine Serdar Aziz, Ferdi'nin yerine de Oosterwolde forma giydi. Orta alanı ve ileri dörtlüyü eksiksiz değiştiren 62 yaşındaki çalıştırıcı, Fred, İsmail, Tadic, Dzeko, Szymanski ile İrfan Can Kahveci'nin yerine; Crespo, Zajc, Kent, King, Mert Hakan ve Batshuayi'ye vazife verdi.

OOSTERWOLDE'DEN BÜYÜK HATA

Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Spartak Trnava maçına birinci 11'de başlayan Jayden Oosterwolde, dün şahane bir oyun sergiledi. Sol koridoru çok tesirli kullanan Hollandalı oyuncu, 88'de ise klasına yakışmayacak bir yanılgı yaptı. Oosterwolde'nin bu yanlışında Ofori golü buldu.

1959'DAN SONRA BİR İLK

Spartak Trnava'yı mağlup eden Fenerbahçe, 3 Aralık 1959'dan bu yana Avrupa kupalarında bir birincisi başardı. Avrupa'da maçların olağan müddetinde 103 mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertliler, dün 104'üncü galibiyetini alarak 64 yıl sonra birinci sefer galibiyet sayısında öne geçti. Ayrıyeten birinci defa tarihinde kümelere 2'de 2 ile başladı.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Spartak Trnavalı yöneticiler, maç öncesi F.Bahçeli yetkililerle bir ortaya geldi. Slovak takımının konut sahipliğinde gerçekleşen tertipte F.Bahçe İdare Konseyi Üyeleri Selahattin Baki, Bekir İrdem, sportif yönetici Mario Branco ve kulüp yetkilileri yer aldı. İki kulüp yetkilileri yemek sonrası birbirlerine ikram takdim etti.