Sibel Can’dan tepkilere cevap

"Kendinizi güvende hissediyor musunuz?" sorusuna verdiği yanıtla tepki toplayan şarkıcı Sibel Can sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetlerine tepkiler çığ gibi büyürken, ünlü isimlerin de ne söylediği çok konuşuluyor. Şevval Sam ve Serenay Sarıkaya'nın ardından açıklamasıyla gündem olan isimlerden biri de Sibel Can oldu.

"TELEVİZYON AÇMAK İSTEMİYORUM"

Önceki akşam bir defileye katılan şarkıcı kadın cinayetleri hakkındaki fikirleri sorulunca "Çok acı yani artık televizyon açmak istemiyorum. Bunun bir an önce toparlanması lazım. Adalet gerçekten yerini bulmalı. Çok üzücü, söyleyecek bir şey yok” dedi.

"BENİM DIŞIMDA HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL"

Kendisini güvende hissedip hissetmediği sorulan Sibel Can "Doğruyu söylemek gerekirse kendi adıma konuşuyorum. Tabii ki güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil, bu çok açık. Bir kadın olarak gerçekten çok kötü duygular… İnşallah her şey iyi olsun. Aslında inşallah bile demek istemiyorum, olmalı" diye konuştu.

"GÜVENDEYİM'İN KARŞILIĞI BUDUR"

Bu sözlerine tepki yağan Sibel Can, Instagram hesabından yeni bir açıklama yaptı. Can şu ifadeleri kullandı:

"Ben bir sanatçı olarak, toplu taşıma kullanmıyorum, konserlere koskoca ekiplerle hareket ediyorum ve her daim planlı ve programlı bir hayatım var. 'Güvendeyim'in' karşılığı budur. Bunun aksini söyleseydim, inandırıcı ve samimi olacak mıydı?

Manipüle ederek, söylenilen ve anlatılmak istenen şeyi başka anlamlar yükleyerek servis etmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır

Son zamanlarda çocuklar ve gençler üzerinden yaşadığımız travmatik olaylardan dolayı milletçe hassasiyetimiz en üst noktada, bunu çok iyi anlıyorum.

Bir kadın, bir sanatçı, bir anne olarak; toplumsal konulara, hele ki çocuklara ve gençlere olan duyarlılığım herkesçe malumdur... Saf kötülüğe karşı, hepimizin, herkesin dili sevgi dili olmalıdır...

Her zaman gerçekler ve samimi duygular üzerinden iletişimime devam edeceğim... Umarım kadın ve çocuk şiddeti son bulur ve ADALET yerini bulur!!!"