Şenol Güneş için Güney Kore iddiası!

Son dakika spor haberleri... Son olarak Beşiktaş'ta misyon yapan Şenol Güneş için Güney Kore Ulusal Ekibi'nin ilgisi ortaya atıldı. Haberin ayrıntısında Güneş'in de bu duruma sıcak baktığı yazıldı.

Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra bir müddettir boşta olan Şenol Güneş'in ismi Güney Kore Ulusal Grubu'nun teknik yöneticiliği için geçiyor.

Kore televizyonu KBS'in haberine nazaran; Güneş, Güney Kore Ulusal Kadrosu teknik yöneticiliğiyle ilgileniyor.

"GÜNEŞ TEKLİF GELİRSE EDECEK"

Yaklaşık 20 yıldır Şenol Güneş'in yardımcı antrenörü olan Erdem Çiçek KBS'e yaptığı açıklamada, "Kore Futbol Federasyonu, Şenol Güneş'e teknik yöneticilik teklif ederse kabul edecek" tabirlerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ KORECE ÖĞRENİYOR

Çiçek, deneyimli teknik adamın şu anda Korece öğrenmeye odaklandığını belirtti. Şenol Güneş, 2007-2009 yılları ortasında Güney Kore'nin FC Seul grubunu çalıştırmıştı.

Güney Kore Ulusal Ekibi'nde Jurgen Klinsmann ile geçtiğimiz günlerde yollar ayrılmıştı.

KORE'DE BİRİNCİ GAYE YERLİ TEKNİK DİREKTÖR

Bu ortada haberde, Ulusal Kadro Güçlendirme Komitesi Lideri Jeong Hae-seong'un ekibin başına yerli bir teknik adam getirmek istediği belirtildi.

Başkan Jeong Hae-seong yaptığı açıklamada "Tüm olasılıkları açık bıraktık fakat Mart ayında Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacağımız iki maça hazırlık yapan oyuncuların belirlenmesi de dahil olmak üzere mevcut durum göz önüne alındığında, yerli antrenörlere daha fazla yük verilmesi gerektiği istikametinde bir görüş var." sözlerini kullandı.

Milli Ekip Güçlendirme Komitesi'nin, teknik yönetici adaylarını belirlemek ve seçim sürecini hızlandırmak maksadıyla cumartesi günü ikinci bir toplantı yapmayı planladığı kaydedildi.