‘Sen ne iş yaparsın ey Icardi!’ RFS-Galatasaray maçından sonra olay sözler…


ASLAN SKORU KORUYAMADI

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Rigas Skola deplasmanına çıktı. Letonya'da oynanan maçta Mertens ve Yunus'un golleriyle 2-0 öne geçen Aslan, Ikaunieks ve Odisharia'nın gollerine engel olamayınca sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


'ÜZGÜNÜM'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Üzgünüm. Bizden beklenti çok yüksek. Bu kadar önemli kadrodan beklentinin yüksek olması normal. Kendi oyunumuzun altında kaldık.


'ÖZÜR DİLİYORUZ'

Rakibi özellikle savunmada daha çok önemsememiz gereken yerler vardı. Taraftarımızdan ve ülkemizden özür diliyoruz. Bize yakışmayan bir sonuç oldu. Çok rahat kazanabileceğimiz, 2-0'a getirdiğimiz maçı konsantrasyon eksikleriyle kazanamadık.


'BU OLMADI!'

İlk maçımızı kazanmıştık. Bugün de kazanarak yolumuza devam etmek istiyorduk. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Tebrik ediyorum. Ancak bu olmadı. Bana ve oyuncularıma bu sonuç yakışmadı."


YOĞUN ELEŞTİRİ

Fanatik'in usta kalemleri, 2-2 sona eren Rigas Skola-Galatasaray maçının ardından Galatasaray'ı eleştirdi. İşte öne çıkan çarpıcı yorumlar:


TUNÇ KAYACI 'ÖNEMLİ BİR UYARI'

"Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken yönetim ve Okan Buruk çok eleştiri almıştı. Üstelik Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya gitmesi, bir anda yeri nasıl dolacak sorusunu getirmişti. İşte bu denklemi bana göre çözen isim Yunus Akgün oldu. Artık gözden düşmüş konumda bir oyuncu pozisyonundan Kerem Aktürkoğlu’nu aratmayan bir performansa gelen Yunus, ilk yarıda ilk golü hazırlarken, 2. golün de sahibiydi.


'LETONYA'DAKİ TEK DEZAVANTAJIMIZ...'

Açıkçası Galatasaray Kerem’i verip para kazanırken bir de alt yapısından yetişen bir ismi tekrar kazandı. Letonya’da tek dezavantajımız, soğuk bir iklim, bilinmeyen ve ligini erken açmış bir rakip olmasıydı. Ama kadro kalitemiz ortalama futboluyla iki şık gol attı ve oyunun hakimiydik.


'REHAVET KABUL EDİLEMEZ'

Belki de tek eleştiri yediğimiz goldeki savunmamızın yaptığı kademe hatası diyebilirim. İkinci yarı yediğimiz ilk golün benzeri bir 2. golle buz kestik. Oysa geçmişte bu coğrafyadan rakiplere karşı hayal kırıklıkları hafızalardayken 2-0 öne geçtikten sonraki rehavet kabul edilemez. Tek kozu pres ve fizik güçle ikili mücadele olan Letonya ekibine karşı daha ciddi daha dişli bir futbol oynanmalıydı.


'DÜŞÜNDÜRÜCÜYDÜ'

Kasımpaşa maçında 3-0 öndeyken 3-3’e gelen maçtan sonra dün gece Letonya’da benzer durumları yaşaması, Galatasaray adına bu sezona dair önemli uyarı olmalı. Küçük bütçeli sıradan bir ekip karşısında Okan Buruk’un çözüm bulamayışı da düşündürücüydü. Açıkçası PAOK maçındaki oyundan eser yoktu ve futbol da, sonuç da Galatasaray’a yakışmadı."


METİN KARABAŞ | 'VAHİM TABLO'

"Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ikinci maçında Rigas Skola ile karşılaştı. Letonya’da oynanan mücadeleye temsilcimiz ideal kadrosu ile çıktı. Temsilcimiz beklendiği gibi maça baskılı başladı. Ön bölgede etkili olmakta zorlanmayan Sarı-Kırmızlılar’da 12. dakikada Yunus ortaladı, Icardi’nin kafasında savunmadan seken topa Mertens düzgün vurdu ve öne geçtik: 0-1. Galatasaray bu golden sonra da ön bölgede kalmaya devam etti. 38’de Sabchez harika bir pasla Yunus’u gördü. Günün başarılı ismi topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-2. İki dakika sonra ise savunmamızın hatasını Ikaunieks affetmedi ve fark bire indi: 1-2. Bu gol ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.


'TANINAMAZ OYUN'

Temsilcimiz İkinci yarıya kötü başladı. Hücum etmekte zorlanan Sarı-Kırmızılılar orta alanda da topu rakibine verdi. 54. dakikada Odisharia direkten dönen topa ceza sahasında vurdu ve eşitliği sağladı: 2-2. 64. dakikada Okan Buruk, Kaan-Batshuayi değişikliği ile oyuna müdahale etti. Buruk bir diğer hamlesini ise 78’de Torreira’yı kenara alıp, Kerem’i oyuna dahil ederek yaptı.


'ÖLÜ TOPRAĞINI KALDIRAMADI'

Fakat bu hamlelerin hiçbiri takım üzerindeki ölü toprağını kaldıramadı. Özellikle ikinci yarıda kazanmaya hiç niyeti olmayan Buruk’un takımı son derece vahim bir tablo ortaya koydu. Zayıf rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen skorun 2-2’ye gelmesine engel olamayan temsilcimiz, 1 puana razı oldu. Ortaya çıkan durum, kaybedilen iki puandan öte izahı zor bir sonuç."


BURAK ÖZDEMİR | 'BU FİLMİ DÖRT GÜN ÖNCE DE İZLEMİŞTİK'

"Galatasaray'ın Letonya'da Rigas Skola ile 2-2 berabere kalması tek kelimeyle faicadır. Maçın 2-2 berabere bitmesinden daha kötü bir şey varsa o da 2-0 öndeyken 2-2 berabere kalmaktır. Dört gün önce Rams Park'ta oynanan ve 3-3 biten kabus filminin dört gün sonra ikinci bölümü yayınlandı.


'GOL YEMEK ALIŞKANLIK OLDU'

Galatasaray bu sezon Rigas Skola maçıyla birlikte 12 resmî maç oynadı. Bu 12 resmî maçın tam 11'inde kalesinde gol gördü. Yalnızca Rams Park'ta oynanan ve 5-0 sona eren Rizespor maçında gol yenmemişti. İyi hücum etmek elbette önemli, ancak iyi savunma ondan çok daha önemli. İyi hücum maç kazandırır, iyi savunma ise kupa!.


'RAKİBİN KİM OLDUĞUNU SAHADA ÖĞRENMİŞ GİBİYDİ!'

Galatasaray rakibin kim olduğunu maça çıkarken öğrenmiş gibiydi. Takım ilk yarıda da kötüydü, ancak atılan goller bunun görünmesini etkiliyordu. İkinci yarıda uzun bir süre Barış Alper ve Yunus Akgün sağ çizgide birlikte oynadı. Burada ne amaçlandı anlayabilen anlatsın. Okan Buruk'un son haftalarda takıma ne oynatmaya çalıştığını anlamak çok zor.


'BURUK'UN YANLIŞ TERCİHLERİ...'

Rigas Skola, Galatasaray seviyesindeki bir takımın oyuncularının motive olmakta zorlanacağı bir takım. Bu maçta, ideal 11'e girmek isteyen oyuncular şans bulmalıydı. Jelert, Berkan, Batshuayi, Yusuf Demir gibi isimler sahada olmalıydı. Okan Buruk'un yanlış tercihleri, yanlış oyun kurgusu bir maçı daha aldı götürdü."


OĞUZ DİZER | 'YAZIK OLUYOR GALATASARAY'A

Yazık oluyor Galatasaray‘a! Abdülkerim ikinci yarı başında mükemmel bir müdahale ile olası golü önledi ama! Yunus’un attığı golden hemen sonra yediğimiz golde de, derin gaflet uykusunda! Hele hele uyku sersemliği ile rakibe yaptığı, asist tadında öyle bir pas var ki, amanda aman! dakika 55‘te ise offfff aman! İkanueks kafa, dönen topa Odisharia ve 2-2 Oysa Galatasaray 2-0 galip değil miydi?


'TOPLAM MALİYETİ, G.SARAY'IN BİR FUTBOLCUSU KADAR ETMİYOR!'

Yahu arkadaşlar; rakibin toplam maliyeti Galatasaray‘ın bir futbolcusu kadar bile etmiyor, biliyorsunuz di mi? Galatasaray takımında ciddi disiplinsizlik hali sırıtmakta, uyarıyorum. Aklınızı saçınıza değil, başınıza toplayın! Davinson, Yunus, Mertens, Torreira ve Günay'ın emeklerini heba etme, hakkınız yok!


'BİRAZ KIPIRDA ICARDI!'

Savunmada olman gereken yerde duramıyorsan, zırt pırt hücum alanında ne işin var? Zamanında dönemiyor, esas yerini gezi alanına çeviriyorsun be birader! Haddini bilmez isen, sınırlı yetenekli adamlar bildirir, anandan emdiğin sütü burnundan getirirler. Çırpın sonra! Kafa topu alamazsın, koşmazsın ne iş yaparsın eeeey Icardi? Gol atarsın tamam da, biraz da kıpırda be adam! Icardi ‘ha koştu, ha koşacak’ diye beklerken, Daugava stadı skor tabelası ardındaki ağaçlardan beter olduk yani!


'ACI BİZE ICARDI, NE OLUR ACI'

O ağaçlar bildim bileli orada dikili, bizler de koşmanı beklerken daim dikili. Acı bize artık Icardi ne olur acı. Denk geldiğinde atıyorsun ama ya denk gelmediğinde hava! Netice… Bu platformda da hava cıva! 2-2... BAL standartlarındaki rakibe ha! Ayıp ettiniz valla, nokta."