Sayaç kaldırıldı tepki geldi! YouTube’da dikkat çeken değişim

YouTube'da reklam videoları sırasında izleyicilere gösterilen geri sayım özelliği değişiyor. Sayaç ortadan kaldırıldı.

Ücretsiz kullanıcılar, videoları izlemeye başlamadan önce reklamlarla karşılaşıyor ve bu reklamlarda genellikle atlama süresini gösteren bir geri sayım sayacı yer alıyordu. Ancak son dönemde bazı kullanıcılar, mobil uygulamada bu geri sayım sayacının kaldırıldığını fark etti.

SAYAÇ KALDIRILDI

Örneğin, sevdiğiniz bir YouTuber'ın videosunu izlerken Premium abonesi değilseniz reklamlar gösteriliyor. Eskiden sağ alt köşedeki geri sayım sayacı sayesinde reklamı ne zaman atlayabileceğinizi görebiliyordunuz. Fakat şimdi, bazı kullanıcılarda bu sayaç tamamen ortadan kalkmış durumda. Reklam birkaç saniye oynatıldıktan sonra "Atla" butonu çıkıyor. Masaüstü versiyonunda ise geri sayım sayacının bulunduğu alanın gri bir dikdörtgenle kapatıldığı görülüyor.


SARI ÇUBUĞU TAKİP ETMEK FİKİR VERİYOR

Birçok kullanıcı, YouTube'un bu değişikliği reklamların atlanamaz olduğunu düşündürmek için bilerek yaptığını ileri sürüyor. Ancak reklam sırasında ekranın altındaki sarı çubuğun dolma hızına bakarak "Atla" butonunun ne zaman çıkacağını tahmin etmek mümkün.

Bu özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde test ediliyor. Testler olumlu sonuçlanırsa, geri sayım sayacının tamamen kaldırılması genel kullanıma sunulabilir.