“Savrulan Zaman” Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi

"Savrulan Zaman", modern bireyin içsel çatışmalarını ve kendini arayış sürecini ilişkiler üzerinden ele alıyor

T24 Kültür Sanat

Selim Evci'nin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği "Savrulan Zaman" filmi, 10 Ekim'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu.

Film, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleşen prömiyerde sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Selim Evci'nin dördüncü uzun metraj çalışması olan "Savrulan Zaman", modern bireyin içsel çatışmalarını ve kendini arayış sürecini ilişkiler üzerinden ele alıyor. Film, festivalin ulusal uzun metraj film yarışması bölümünde yarışıyor.

Başrollerini Selim Evci ve Özge Gürel'in paylaştığı filmde, Alper karakterinin yaşadığı beklenmedik bir olayla başlayan vicdani sorgulama süreci konu ediliyor. Alper'in kendini ve çevresini yeniden tanımlama çabaları, filmin dramatik yapısının merkezinde yer alıyor. 

Oyuncularla söyleşi

Filmin prömiyeri, sinema dünyasından birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Gösterimi izlemek için Antalya'da bulunan isimler arasında, Selim Evci'nin yanı sıra Özge Gürel, Beste Bereket, Nihan Okutucu, Arın Kuşaksızoğlu ve Billur Melis Koç da yer aldı. Gösterim sonrası sahnede izleyicilerle buluşan isimler, filmdeki deneyimlerini paylaştılar.


Görsellik ve kurgu öne çıkıyor

Film ekibinde, İran sinemasının önemli isimlerinden Mastaneh Mohajer kurgucu olarak yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini üstlenen Cevahir Şahin ise filmdeki duygusal derinliği görsel olarak izleyiciye aktarıyor.

Festivaldeki gösterim takvimi

"Savrulan Zaman", prömiyerinin ardından festival kapsamında izleyicilerle buluşmaya devam edecek. Filmin diğer gösterim tarihleri şöyle:

11 Ekim 2024, Cuma - 16:45: Paribu Cineverse 8 Migros AVM, Konyaaltı

12 Ekim 2024, Cumartesi - 19:15: ÖzdilekPark Antalya Cinetime 2, Kepez


 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'